«Κάτι κουρασμένα παλικάρια» - Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στα καλύτερά του [vds]

10.12.2014
Όσες φορές και να δούμε τις ταινίες του κλασικού κινηματογράφου, ακόμα κι αν ξέρουμε απέξω τις ατάκες, το σίγουρο είναι ότι δεν τις χορταίνουμε.

Γι’ αυτό το λόγο αποτελούν και «σιγουράκι» από πλευράς τηλεθέασης για τα κανάλια κι εξακολουθούν να προβάλλονται στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης 40 και 50 χρόνια μετά την πρώτη τους προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες και παρά το γεγονός ότι έχουν προβληθεί ήδη αμέτρητες φορές από την ελληνική τηλεόραση.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και το «Κάτι κουρασμένα παλικάρια» με το Λάμπρο Κωνσταντάρα σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του, αλλά και το Διονύση Παπαγιανόπουλο να γράφει ιστορία με τη θρυλική του ατάκα «χούφτωστη, χούφτωστη». Η πρεμιέρα της ταινίας είχε γίνει στις 13 Νοεμβρίου 1967 και κόπηκαν 381.257 εισιτήρια.

«Το παλικάρι της ταινίας μας είναι ο Ντίνος (Λάμπρος Κωνσταντάρας). Πενηντάρης και καλοστεκούμενος, νομίζει ότι μπορεί να παριστάνει πάντα το νεαρό δεκαοχτάρη και ότι όλες οι γυναίκες τον ερωτεύονται. Αρραβωνιασμένος αιώνια με τη γραμματέα του τη Ρίτα (Μπέτυ Αρβανίτη), ζει με την αδερφή του την Ιωάννα. Κάποια μέρα γνωρίζεται με την Κορίνα (Νόρα Βαλσάμη), μια νεαρή μόλις 20 χρονών και τη μητέρα της (Μέλπω Ζαρόκωστα). Τις συνοδεύει ο Μπούλης (Χρόνης Εξαρχάκος), ένας μικροαπατεώνας και γνωστός του Ντίνου από την Ελβετία. Τους τις συστήνει για πολύ πλούσιες που ήρθαν από την Ελβετία για διακοπές. Ο Ντίνος ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Κορίνα που κι αυτή παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του. Κάποιος που τις βλέπει αναγνωρίζει σ? αυτές κάποιες απατεώνισες που για να βγάλουν χρήματα πλησιάζουν τους πλούσιους και τους μαδούν με διάφορους τρόπους. Το μαθαίνει η Ρίτα από το γιατρό του Ντίνου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και για να βάλουν μυαλό στον Ντίνο αφήνουν την κατάσταση να κυλήσει μέχρι να έρθει η στιγμή να αποκαλυφθούν μόνες τους».

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Τετάρτη
Ώρα προβολής: 21:45
Διάρκεια: 93 λεπτά
Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέττυ Αρβανίτη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρία Μπονέλλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Μίτση Κωνσταντάρα κ.α.