«Οδηγός Διαπλοκής» - Η ταινία που κέρδισε κοινό και κριτικούς [vds]

04.01.2015
Μια αληθινή ιστορία πολιτικής διαφθοράς, ερωτικών τριγώνων, μικροαπατεώνων που προσπαθούν να πιάσουν την καλή και δαιμόνιας αποπλάνησης μετατρέπεται σε μια από τις πιο ψυχαγωγικές, εξαιρετικά ερμηνευμένες και δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένες ταινίες της χρονιάς, η οποία προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

Η ταινία «Οδηγός Διαπλοκής», τοποθετημένη στο σαγηνευτικό κόσμο ενός από τα πλέον παράξενα σκάνδαλα της δεκαετίας του ’70, αφηγείται την ιστορία του πανέξυπνου απατεώνα Ίρβιν Ρόζενφελντ (Κρίστιαν Μπέιλ), ο οποίος μαζί με την εξίσου γοητευτική και πανούργα συνεταίρο του Σίντνεϊ Πρόσερ (Έιμι Άνταμς), αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν αχαλίνωτο πράκτορα του FBI, τον Ρίτσι ΝτιΜάσιο (Μπράντλεϊ Κούπερ) για να παγιδεύσουν άλλους απατεώνες, μαφιόζους και πολιτικούς, που επιδιδόταν σε μια σειρά από παράνομες δραστηριότητες. Ο ΝτιΜάσιο τους ωθεί στον κόσμο διαμεσολαβητών εξουσίας του Τζέρσεϊ και της μαφία, έναν κόσμο τόσο επικίνδυνο όσο και μαγευτικό. Ο Τζέρεμι Ρένερ είναι ο Κάρμιν Πολίτο, ένας παθιασμένος, ανήσυχος, πολιτικός άρχοντας του Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος παγιδεύεται εν μέσω απατεώνων και Ομοσπονδιακών. Η απρόβλεπτη σύζυγος τού Ίρβινγκ, Ρόζαλιν (Τζένιφερ Λόρενς) ίσως είναι εκείνη που θα κινήσει τα νήματα και θα ανατρέψει τα πάντα.

Με πέντε εξαιρετικές κεντρικές ερμηνείες, οι οποίες μοιάζουν να συμπληρώνουν μοναδικά η μία την άλλη, μέσα από πλάνα που σφύζουν από κίνηση και νεύρο, πλήθος αυτόνομων σκηνών που εντυπωσιάζουν με τη δεξιοτεχνία τους και με έναν σκηνοθέτη που ηγείται των πάντων με τρομερή αυτοπεποίθηση, ο «Οδηγός Διαπλοκής» γίνεται κάτι σπάνιο: Ένα ψυχαγωγικό θέαμα, στο οποίο έχει επενδυθεί σεβαστό απόθεμα ταλέντου και ταυτόχρονα μια έξυπνη χολιγουντιανή ταινία πάνω στους μηχανισμούς ψευδαίσθησης του σινεμά και της πραγματικής ζωής. Και στο τι ακριβώς συμβαίνει όταν πίσω τους αναζητά κανείς να βρει τον αληθινό του εαυτό.

Κανάλι: Novacinema
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 132 λεπτά
Ηθοποιοί: Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Τζένιφερ Λόρενς, Τζέρεμι Ρένερ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ ΝτεNίρο, Μάικλ Πένια, Τζακ Χιούστον