«Σρεκ» - Η 1η ταινία βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων [vds]

03.01.2015
Μία μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της Dreamworks Animation έρχεται στις οθόνες μας απόψε κι ήταν η πρώτη ταινία που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων σε μια κατηγορία που πρωτοεμφανίστηκε το 2002.

«Η ζωή του Σρεκ, ενός άσχημου και μοναχικού τέρατος (Ogre), αναστατώνεται από την ξαφνική εισβολή στη βαλτώδη οικία του ενός πλήθους παραμυθένιων χαρακτήρων -ανάμεσά τους ο Πινόκιο, η Xιονάτη, ο Kακός Λύκος, η Mικρή Γοργόνα- οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν εκεί από τον μοχθηρό λόρδο Φάρκουαρντ. O μόνος τρόπος για να γλιτώσει από τους ενοχλητικούς «συγκατοίκους» είναι να δεχθεί την πρόταση του Φαρκουάντ να ελευθερώσει την όμορφη πριγκίπισσα Φιόνα, μέλλουσα νύφη του λόρδου, από τον μακρινό επικίνδυνο πύργο στον οποίο βρίσκεται φυλακισμένη».

Με προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια δολάρια, το Σρεκ άνοιξε στην 1η θέση με 42,3 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο. Συνολικά απέφερε 267,6 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 216,7 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, συγκεντρώνοντας 484,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική το 2001 κι η τέταρτη παγκοσμίως, ενώ ακολούθησαν τρεις συνέχειες: «Σρεκ 2» (Shrek 2) το 2004, «Σρεκ ο Τρίτος» (Shrek the Third) το 2007 και «Σρεκ κι Εμείς Καλύτερα» (Shrek Forever After) το 2010.

Κανάλι: Antenna
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 80 λεπτά