«Σώμα με Σώμα» - Μία από τις καλύτερες ταινίες του γαλλικού κινηματογράφου [vds]

25.02.2015
Μετά τον αριστουργηματικό «Προφήτη», ο Οντιάρ επανέρχεται στο προσκήνιο με μία κλασική ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστούν η βραβευμένη με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Ματίας Σένερτς, ο οποίος ενσαρκώνει έναν ξοφλημένο μποξέρ που συμμετέχει σε παράνομους αγώνες.

Οι ήρωές του μαθαίνουν να ζουν με τα ακρωτηριασμένα τους άκρα, τα ματωμένα τους πρόσωπα και τις πιο απίθανες ελλείψεις μέσω ενός πρωτοποριακού αφηγηματικού μινιμαλισμού, της εικόνας και του μοντάζ.

«Όλα ξεκινούν στη Βόρεια Γαλλία. Ο Αλί ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό του με ένα πεντάχρονο παιδί στα χέρια του. Ο Σαμ είναι ο γιος του, αλλά δεν τον γνωρίζει καθόλου. Άστεγος, άφραγκος, χωρίς φίλους, βρίσκει καταφύγιο στην αδερφή του στην Αντίμπ. Τα πράγματα εκεί βελτιώνονται άμεσα. Τους φροντίζει, εκείνον και το παιδί.

Ο Αλί συναντά τη Στεφανί σε ένα καβγά σε ένα κλαμπ. Την οδηγεί στο σπίτι της και της αφήνει το τηλέφωνο του. Είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και με πολλή αυτοπεποίθηση. Η Στεφανί εκπαιδεύει όρκες στο Marineland.

Μια παράσταση θα καταλήξει σε τραγωδία, κι ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους φέρει και πάλι κοντά.

Την επόμενη φορά που θα τη δει ο Αλί, εκείνη είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι: έχει χάσει τα πόδια της και μαζί κάποιες ψευδαισθήσεις. Τη βοηθάει απλά, χωρίς συναίσθημα ή οίκτο. Κι εκείνη ζωντανεύει και πάλι».

Τελευταία σκηνοθετική δημιουργία του Ζακ Οντιάρ, μια συγκινητική και παθιασμένη ιστορία αγάπης που τολμά και διαπραγματεύεται, με ποιητικό τρόπο, πανίσχυρες μελοδραματικές συμβάσεις κι συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 65ου Φεστιβάλ Κανών 2012.

Κανάλι: OTE cinema 2
Ημέρα προβολής: Τετάρτη
Ώρα προβολής: 22:00
Διάρκεια: 120 λεπτά
Ηθοποιοί: Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματίας Σένερντς