City of Men/Cidade Dos Homens

29.03.2007
Αποτέλεσμα της μεγάλης παγκόσμιας επιτυχίας της ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του Φερνάντο Μεϊρέγιες και της Κάτια Λουντ, η μίνι σειρά που έγινε αντικείμενο λατρείας από 35 εκατομμύρια Βραζιλιάνους παρακολουθεί τις περιπέτειες μέσα στα χρόνια δύο αγοριών, του Ασερόλα και του Λαρατζίνχα (οι δύο καταπληκτικοί ερασιτέχνες ηθοποιοί της ταινίας), οι οποίοι μεγαλώνουν στις φτωχογειτονιές του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Αποτέλεσμα της μεγάλης παγκόσμιας επιτυχίας της ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του Φερνάντο Μεϊρέγιες και της Κάτια Λουντ, η μίνι σειρά που έγινε αντικείμενο λατρείας από 35 εκατομμύρια Βραζιλιάνους παρακολουθεί τις περιπέτειες μέσα στα χρόνια δύο αγοριών, του Ασερόλα και του Λαρατζίνχα (οι δύο καταπληκτικοί ερασιτέχνες ηθοποιοί της ταινίας), οι οποίοι μεγαλώνουν στις φτωχογειτονιές του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ακριβώς όπως και στην ταινία, η απεικόνιση της πραγματικής ζωής στην «Πόλη του Θεού» μεταμορφώνεται από ένα κινηματογραφικό σκηνικό σε μία ρεαλιστική καταγραφή μίας εφηβείας που ζει έξω από την ασφάλεια της οικογένειας, βρίσκοντας δρόμο και μέλλον στους δρόμους. Εκεί που τα παιχνίδια είναι τα όπλα, η ζωγραφική η πρώτη έξαρση δημιουργικότητας και τα κορίτσια πάντα δύσκολα. Ακολουθώντας τις ιστορίες των δύο αγοριών και του περιβάλλοντος τους, οι δημιουργοί της σειράς Μεϊρέγιες και Λουντ συνεργάζονται με άξιους Βραζιλιάνους σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Φροντίζουν όμως πάντα να διατηρούν ακέραια τη νευρική κινηματογράφηση, το μοντάζ που πυροβολεί με ρυθμούς αυτόματου εικόνες και ήχους και τη ντελιριακή μουσική, που αφήνει ακόμη και τη μικρή οθόνη να μένει εκστατική απέναντι στο πάθος. Αν μειώνουν τις εξάρσεις βίας -λόγω τηλεοπτικής δεοντολογίας- βρίσκουν αντιστάθμισμα στο χιούμορ, πείθοντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους για μία τηλεόραση στα όρια του «επικίνδυνα αληθινού»...

extras
Τα τρία DVD που κυκλοφορούν αποκλειστικά στα Video Seven Net περιέχουν από τρία επεισόδια (σύνολο εννιά), τα οποία καλύπτουν τους δύο πρώτους κύκλους της σειράς, με ελληνικούς υπότιτλους και φωτογραφικό υλικό. Μοναδική ευκαιρία για όσους αναζητούσαν τη σειρά και φυσικά δεν έβρισκαν παρά μόνο τη βρετανική εκδοχή της σε DVD ή τα αυθεντικά βραζιλιάνικα DVD.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ