When The Levees Broke: Α Requiem In Four Αcts

29.03.2007
Ο,τι προηγήθηκε και ό,τι ακολούθησε από το σαρωτικό χτύπημα του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη: όλα συγκεντρωμένα σε ένα αποκαλυπτικό (αν και ομολογουμένως μεγαλύτερο απ όσο έπρεπε) τετράωρο ντοκιμαντέρ που αποτελεί γεγονός.

Ο,τι προηγήθηκε και ό,τι ακολούθησε από το σαρωτικό χτύπημα του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη: όλα συγκεντρωμένα σε ένα αποκαλυπτικό (αν και ομολογουμένως μεγαλύτερο απ όσο έπρεπε) τετράωρο ντοκιμαντέρ που αποτελεί γεγονός. Οχι επειδή σκηνοθετείται με δριμύτητα από τον Σπάικ Λι ούτε για τη (δεδομένη) δύναμη του θέματος που θίγει. Αλλά επειδή ανατέμνει σε βάθος μια από τις χειρότερες ανθρώπινες τραγωδίες της πρόσφατης μνήμης, χρεώνοντάς την σε έναν σοκαριστικό συνδυασμό κοινωνικοοικονομικής ανεπάρκειας και πολιτικής αδιαφορίας, στα οποία ο σκηνοθέτης δίνει φωνή και πρόσωπο.

extras
Ηχητικός σχολιασμός από τον σκηνοθέτη, μια συλλογή από φωτογραφίες συνοδεία μουσικής και -κυρίως- ένα συμπληρωματικό φιλμ 105 λεπτών, φτιαγμένο από νέες συνεντεύξεις και στοιχεία, εν είδει επιλόγου στο ντοκιμαντέρ.

Λ.Κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ