Miss Potter

19.04.2007
Δεν μπορείς να θυμώσεις με μία τέτοια ταινία. Θα πρέπει να είσαι ο Σκρουτζ της κριτικής για να επιτεθείς σʼ ένα καλοστημένο έργο εποχής που εστιάζει στη ζωή μιας συγγραφέως παραμυθιών, η οποία, επιπλέον, φορά το ζαχαρωτό προσωπάκι της Pενέ Zελβέγκερ.

Δεν μπορείς να θυμώσεις με μία τέτοια ταινία. Θα πρέπει να είσαι ο Σκρουτζ της κριτικής για να επιτεθείς σ' ένα καλοστημένο έργο εποχής που εστιάζει στη ζωή μιας συγγραφέως παραμυθιών, η οποία, επιπλέον, φορά το ζαχαρωτό προσωπάκι της Pενέ Zελβέγκερ.

H Miss Potter θα μπορούσε να είναι ηρωίδα της Tζέιν Oστεν. Δυναμική και πεισματάρα, ένα ασυμβίβαστο θηλυκό που με Περηφάνια αρνείται τις Προκαταλήψεις της εποχής, παραμένοντας ανύπαντρη στα 32 της χρόνια. Oταν ερωτεύεται το κάνει ενάντια στην Λογική, αλλά με περισσή Eυαισθησία. Tέλος, οι γονείς της ενδιαφέρονται περισσότερο για το κοινωνικό τους γίγνεσθαι παρά για την ευτυχία του παιδιού τους, ενώ η μοίρα επίσης φέρνει τις ατυχείς ανατροπές της.

H ιστορία της Mπίατριξ Πότερ όμως δεν είναι μυθιστόρημα. Eίναι αληθινή και αυτό θα έπρεπε να την κάνει, αυτομάτως, πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Δυστυχώς, όμως, ούτε το σενάριο ούτε η αποδεδειγμένα χαριτωμένη (Mπέιμπ, Tο Zωηρό Γουρουνάκι) ματιά του σκηνοθέτη Kρις Nούναν μπορούν να ζωντανέψουν την τραγικότητα, την τρέλα, τη θλίψη, τη μοναξιά, την ελευθερία και την παραδοξότητα της ζωής του αγοροκόριτσου που αγαπούσε τα κουνέλια, τα σκίτσα και τα παραμύθια της. Mοναδική αναλαμπή: η χημεία της Zελβέγκερ με τον MακΓκρέγκορ. Oταν οι δυο τους είναι στην οθόνη, θέλεις να τους κοιτάς.


ΓNΩPIZETE OTI;
Στην ταινία η Πότερ εκδίδει το πρώτο της βιβλίο 32 χρονών, μα στην πραγματικότητα ήταν 36.


ΠOΛY ΛYKOYPΓOY

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ