Ο Μαγικός Αυλός

25.04.2007
Ο Μαγικός Αυλός του Κένεθ Μπράνα αποτελεί μια κινηματογραφική απόδοση της γνωστής όπερας του Μότσαρτ. Ο Κένεθ Μπράνα, που έχει αποδείξει την αγάπη του για την μουσική από το Πολύ Κακό για το Τίποτα...

Ο Μαγικός Αυλός του Κένεθ Μπράνα αποτελεί μια κινηματογραφική απόδοση της γνωστής όπερας του Μότσαρτ. Ο Κένεθ Μπράνα, που έχει αποδείξει την αγάπη του για την μουσική από το Πολύ Κακό για το Τίποτα, αποφάσισε να προσφέρει στο κοινό μια εκλαϊκευμένη και παράλληλα διδακτική προσέγγιση, στο κατά τα αλλά φαινομενικά παρωχημένο χώρο της όπερας. Η απόδοση του λιμπρέτου στα αγγλικά έχει γίνει από τον άγγλο κωμικό Στίβεν Φράι.

Η ταινία είναι πλούσια σε οπτικές ιδέες και έχει από καλές έως πολύ καλές ερμηνείες. Ο Μπράνα καταφέρνει να δώσει σε ένα κατά βάση στατικό είδος performance στοιχεία ζωντάνιας και φρεσκάδας, χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα που του χαρίζει η κινηματογραφική απεικόνιση.

Παρά τα όποια στοιχεία μοντερνισμού, ο Μαγικός Αυλός πάσχει από τις παιδικές ασθένειες της κινηματογραφημένης όπερας. Η μακρά του διάρκεια καθώς και το περιορισμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται, συντελούν στο συμπέρασμα ότι η ταινία του Μπράνα αποτελεί μια αρκετά ‘δύσκολή’ κινηματογραφική πρόταση.

Εν τέλει, ο Μαγικός Αυλός είναι μια ελκυστική πρόταση για τους λάτρεις της όπερας. Αντίθετα, για τους κοινούς θνητούς προσφέρει 140 λεπτά ‘δύσπεπτής’ κινηματογραφικής εμπειρίας.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ