Web only

21.05.2007
Επειδή κινηματογραφικά νέα δεν σημαίνει μόνο αν πάει καλά η σχέση του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, το παραπάνω blog (αδελφάκι του διαδικτυακού www.greencine.com, που ειδικεύεται σε πωλήσεις και ενοικιάσεις DVD) μπορεί να γίνει καθημερινή σας συνήθεια.

ΝΕWS

www.daily.greencine.com

Επειδή κινηματογραφικά νέα δεν σημαίνει μόνο αν πάει καλά η σχέση του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, το παραπάνω blog (αδελφάκι του διαδικτυακού www.greencine.com, που ειδικεύεται σε πωλήσεις και ενοικιάσεις DVD) μπορεί να γίνει καθημερινή σας συνήθεια. Ιδιαίτερη έμφαση στο ανεξάρτητο σινεμά και το σινεμά του κόσμου, κάλυψη διεθνών φεστιβάλ, νέες κυκλοφορίες αλλά και προτάσεις σε βιβλία και μουσική.

ΜΑΤΗΕΜΑΤΙCS

www.cinemetrics.lv

Αν πολλές φορές αναρωτιέστε πόσα πλάνα έχει μια ταινία, πόσο διαρκεί μια αγαπημένη σας σκηνή και άλλα τέτοια στατιστικά στοιχεία, μάθετε ότι σκηνοθέτες όπως ο Τζίγκα Βερτόφ, ο Αμπέλ Γκανς ή ο Πίτερ Κουμπέλκα μετρούσαν τις ταινίες τους πλάνο-πλάνο και μάλιστα έφτιαχναν ολόκληρα διαγράμματα με τη διάρκεια των σκηνών τους, αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα για το ρυθμό της ταινίας τους. Κάποιοι λοιπόν σκέφτηκαν ότι καιρός ήταν να αποκτήσουν και οι υπόλοιποι φανατικοί σινεφίλ τα δικά τους εργαλεία. Το cinemetrics είναι ένα τέτοιο εργαλείο συμβατό με τα Windows, αρκετά εύκολο στη χρήση και αρκετά χρήσιμο αν θέλετε να... εντυπωσιάσετε. Καλή διασκέδαση.

FΕSΤΙVΑL

www.ecofilms.gr

Καλοκαιριάζει σιγά σιγά και δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να βάλετε στην ατζέντα σας από νωρίς το φεστιβάλ Ecocinema της Ρόδου (19-24 Ιουνίου), που διοργανώνει εδώ και χρόνια με επιτυχία η Λουκία Ρικάκη.

Το ανήσυχο σε οικολογικά θέματα φεστιβάλ φέτος οργανώνει αφιερώματα στον Ροδίτη φωτογράφο και κινηματογραφιστή Αντώνη Πάχο και τον Ζαν Ντανιέλ Πολέ, Γάλλο κινηματογραφιστή που λάτρεψε την Ελλάδα και εργάστηκε χρόνια στα Δωδεκάνησα. Από τις σχεδόν 100 ταινίες του προγράμματος, τρεις ταινίες προβάλλονται σε παγκόσμια πρεμιέρα, 12 σε πανευρωπαϊκή και 61 σε πανελλήνια πρεμιέρα.

CΟΜΙΝG SOON

www.dvdrama.com/news.php?19567

Μετά το άνοιγμα στις αίθουσες της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Κι Ντουκ ετοιμάζεται να πατήσει το κόκκινο χαλί των Καννών με την 14η ταινία του «Βreath». Στα χνάρια του «Ολομόναχοι Μαζί», από όπου πήρε και την ιδέα, ο σπουδαίος Κορεάτης περιορίζει το σύμπαν του στους τέσσερις τοίχους μιας φυλακής και τους ήρωές του σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Οι κριτικές είναι καλές (Variety), όπως και το πρώτο δείγμα από το teaser.