Wallace & Gromit The Curse Of Were-Rabbit (VARESE SΑRΑΒΑΝDΕ/ΕΜΙ)

24.05.2007
Μα τις χίλιες δυο κατασκευές του Κύρου Γρανάζη, τέτοια ταινία δεν έχω ξαναδεί! Μα το μικροσκοπικό σκουφάκι του Γκούφι, τέτοια σάουντρακ έχω πολύ καιρό να απολαύσω!

Μα τις χίλιες δυο κατασκευές του Κύρου Γρανάζη, τέτοια ταινία δεν έχω ξαναδεί! Μα το μικροσκοπικό σκουφάκι του Γκούφι, τέτοια σάουντρακ έχω πολύ καιρό να απολαύσω! Μα τον Τεράστιο Λαχανόκηπο, πιο αχτύπητο δίδυμο πρωταγωνιστών από τον γκαφατζή εφευρέτη Γουάλας και τον τετραπέρατο σκύλο του Γκρόμιτ δεν μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή!

Χρόνια μετά το θρίαμβο του ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΤΟ ΣΚΑΣΑΝ, η εταιρεία Aardman επιστρέφει με τις εντυπωσιακές πλαστελίνες της και το πιο απαιτητικό animation στην ιστορία (λόγω της περιορισμένης χρήσης υπολογιστών, γυρίζονται μόλις δύο δευτερόλεπτα φιλμ την ημέρα!!!). Αυτή τη φορά, όλοι ήξεραν τι να περιμένουν, με πρώτο και καλύτερο το αμερικανικό κοινό που ανέβασε την πρώτη μεγάλου μήκους περιπέτεια των Γουάλας & Γκρόμιτ στο No 1 του box office, δικαιώνοντας την επιμονή του τρεις φορές βραβευμένου με Οσκαρ σκηνοθέτη/σεναριογράφου Νικ Παρκ.

Αν όμως τα όσα συμβαίνουν επί της οθόνης είναι πανέξυπνα, συναρπαστικά και διασκεδαστικά για όλες τις ηλικίες, η μουσική που τα συνοδεύει είναι ένα εξαιρετικό σύνολο από καλογραμμένες παρτιτούρες πέντε Βρετανών μουσικών (Τζούλιαν Νοτ, Ρούπερτ Γκρέξον- Ουίλιαμς, Τζέιμς- Μάικλ Ντούλι, Λορν Μπαλφ και Αλαστερ Κινγκ) σε παραγωγή του πολύπειρου Χανς Τσίμερ. Αναφορές σε Τζον Γουίλιαμς, δάνεια από Βάγκνερ, μελωδίες που έχουν γραφτεί για να τις σφυρίζεις χαρούμενα στο δρόμο τα πρωινά του Σαββάτου, χιουμοριστικές παραπομπές στα θρίλερ που έβγαιναν από τα στούντιο της Universal τη δεκαετία του 50, ευφυέστατες ορχηστρικές αναπτύξεις, υποδειγματικές ενορχηστρώσεις, ο Γκάβιν Ράιτ εγγύηση ως το πρώτο βιολί της ορχήστρας και, χωρίς δεύτερη κουβέντα, ένα σάουντρακ- πρότυπο για τη νέα «παλαιάς σχολής» γενιά animation του 21ου αιώνα...