Phantasm

22.06.2007
Από τα καλύτερα κρατημένα μυστικά του cult τρόμου στα τέλη του 70, το «Ρhantasm» σηκώνεται από τον τάφο της λήθης για να τρομοκρατήσει μια νέα γενιά σινεφίλ

Από τα καλύτερα κρατημένα μυστικά του cult τρόμου στα τέλη του 70, το «Ρhantasm» σηκώνεται από τον τάφο της λήθης για να τρομοκρατήσει μια νέα γενιά σινεφίλ.

Μα ποιος είναι ο Ντον Κοσκαρέλι; Ελάχιστοι σύγχρονοι σινεφίλ τον θυμούνται κι ακόμη λιγότεροι είχαν την τύχη να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τον σουρεαλιστικό κι υποβλητικό τρόμο του «Ρhantasm» στην σκοτεινή αίθουσα - η οποία ομολογουμένως έμοιαζε πιο σκοτεινή από ποτέ ώσπου να τελειώσουν τα 88 απολαυστικά μαρτυρικά λεπτά τούτης της μακάβριας φαντασίας.

Οι εκπλήξεις ξεκινούν από το προκλητικό tag line («Ιf this one doesnt scare you, you re already dead»). Συνεχίζονται με την απίστευτη υπόθεση (ένας παράξενος νεκροθάφτης με υπερφυσικές δυνάμεις συρρικνώνει τους νεκρούς και τους ζωντανεύει ξανά, ώστε να τους χρησιμοποιήσει ως σκλάβους). Κι ολοκληρώνονται με έναν από τους πιο cult «κακούς» του είδους (που μένει γνωστός μόνο ως the tall man), σε μια φαντασία με ιταλικές giallo επιρροές στις παράξενες σκηνές βίας της και μια σταθερά ονειρική - ή, σωστότερα, εφιαλτική ατμόσφαιρα. Ο tall man μπορεί να... κόντυνε λίγο από το πέρασμα των 28 χρόνων που μεσολάβησαν, αλλά ο αλλόκοτος τρόμος που τον ακολουθεί στο πέρασμά του επιβιώνει σαν κάτι παραπάνω από ένα απλό σινεφίλ αξιοπερίεργο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ