Metal: Α Headbangers Journey

26.07.2007
«Μια ταινία που σε ταξιδεύει στην καρδιά του κτήνους» ισχυρίζεται το tag line του πετυχημένου αυτού ντοκιμαντέρ. Είτε ανήκεις στους αναρίθμητους χέβι μέταλ οπαδούς αυτού του πλανήτη είτε όχι, το «Μetal» προσφέρει ένα ταξίδι που αξίζει τον κόπο να κάνεις.

2005, 2 dvd, περιοχής 2, full screen (1.33:1), Warner

Τι δουλειά έχει ένας τριαντάρης ανθρωπολόγος με την κουλτούρα του μεταλλικού ήχου, του αλύπητου headbanging, των ιδρωμένων σταδίων, των εκκωφαντικών ντεσιμπέλ; Καμιά, εκτός κι αν έχει μεγαλώσει γεμίζοντας τη δισκοθήκη του με συγκροτήματα όπως οι Iron Maiden, οι Motorhead, οι Slayer και οι Black Sabbath. Ετσι έκανε ο Σαμ Νταν, που συν-σκηνοθετεί το φιλμ. Με το «Μetal» αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής και να διερευνήσει κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις που αφορούν τη -συχνά παρεξηγημένη- σκηνή του χέβι μέταλ. Το κάνει όχι με την ιδιότητα του μονοδιάστατου θαυμαστή, αλλά με εκείνη του μελετητή, εξερευνώντας αμέτρητες παραμέτρους της αγαπημένης του μουσικής και εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις με μερικά από τα πιο διαχρονικά είδωλά της. Το ντοκιμαντέρ του είναι συστηματικά διασκεδαστικό και αρκούντως διεισδυτικό.

dvd extras Σχολιασμός από τον Νταν και επώνυμες συνεντεύξεις, ικανές να προκαλέσουν παράκρουση σε κάθε αμετανόητο μεταλά.

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ