Ο Beowulf μιλά στο cinemag!

21.11.2007
O Ρέι Γουίνστοουν μίλησε στο cinemag για την εμπειρία του να είναι ο Beowulf !
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρόμπερτ Ζεμέκις, αφηγείται τον πιο παλιό επικό μύθο της αγγλικής γλώσσας μέσα από την πιο σύγχρονη τεχνολογία, προάγοντας την κινηματογραφική φόρμα μέσα από τη μαγεία της εικόνας, χρησιμοποιώντας μεν αληθινούς ηθοποιούς και περνώντας όλο αποτέλεσμα από ψηφιακή επεξεργασία.

Ο λόγος για το Beowulf που εκτινάχθηκε στην πρώτη θέση του αμερικανικού box οffice από την πρώτη κιόλας εβδομάδα προβολής του και σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις εισιτηρίων, όπου και αν προβάλλεται στον κόσμο.

Όντας κάτι που... παρόμοιό του δε θα δείτε, το Beowulf αντιπροσωπεύει μία μακρά δεκαετή έρευνα -για το συγγραφέα Νιλ Γκάιμαν, με μπεστ-σέλερ στους καταλόγους των Times της Νέας Υόρκης (οι εικονογραφημένες νουβέλες Mirrormask και Sandman) και τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναρίου Ρότζερ Έιβαρι (Pulp Fiction)- ώσπου να δουν τελικά το σενάριό τους για τον αρχαίο αυτό μύθο να φτάνει ως τη μεγάλη οθόνη.

O Ρέι Γουίνστοουν μίλησε στο cinemag για την εμπειρία του να είναιο Beowulf !

Πως είναι να ενσαρκώνεις τον Beowulf;
Φοράς μία μπλε στολή που σου είναι πραγματικά στενή και είσαι καλυμμένος με κουκίδες και ηλεκτρονικά σύρματα που βγαίνουν έξω από τα μάτια σου. Όλος αυτός ο εξοπλισμός κάνει τη διαφορά δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα την απαιτούμενη ποιότητα. Είναι απίστευτο!
Και συγχρόνως νοιώθεις εξαιρετικά ευάλωτος, όπως ακριβώς νοιώθω εγώ τώρα, τόσο ευάλωτος... που αισθάνεσαι τελείως γυμνός. Και όλοι είμαστε μέσα στο ίδιο καράβι. Είσαι στο ίδιο set με τον Αντονι Χόπκινς, μέσα στην ίδια στολή μ΄αυτόν και στη συνέχεια βλέπεις την Αντζελίνα Τζολί και την Ρόμπιν Ράιτ Πεν στην ίδια στολή. Και ξέρεις πως οι στολές αυτές μας πηγαίνουν τέλεια και ότι όλοι μιλούν για μας.
Και το ξεπερνάς αυτό, πρέπει να το ξεπεράσεις και να θυμάσαι ότι είσαι 2 μέτρα ψηλός και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το χαρακτήρα που υποδύεσαι. Κινείσαι σαν να έχεις αυτό το ύψος. Είσαι πολεμιστής. Ακούγεσαι σαν πολεμιστής. Πρέπει να ακούγεσαι έτσι. Πραγματικά πιστεύω πως αυτή είναι η πιο σωματικά απαιτητική δουλειά που έχω κάνει στη ζωή μου.

Πες μας λίγα λόγια για την ιστορία του Beowulf.
Είναι μία ιστορία που διαπερνά τα χρόνια. Για τους άνδρες γενικά, για την τιμή και για έναν άνδρα που είναι πιθανώς καλός άνθρωπος, πολεμιστής και πολύ γενναίος. Αν όμως είσαι ένας έντιμος άνθρωπος, αυτό σε κατατρώει. Τότε έρχεται η φιλοδοξία και τότε αρχίζεις να μισείς τον εαυτό σου ακόμη περισσότερο. Και μετά η απληστία. Και μετά θες τη γυναίκα ενός άλλου, μία βασίλισσα ή ένα βασίλειο. Και ξέρεις πως δεν τα χρειάζεσαι ούτε πως θα ‘πρεπε να τα επιθυμείς. Και όταν φτάσεις στο τέλος συνειδητοποιείς πως το μόνο που έχεις καταφέρει είναι ακριβώς αυτό. Να επιθυμείς τα πράγματα των άλλων. Και έχεις γεράσει... Κοιτάς πίσω και αναπολείς τι πραγματικά ήθελες. Δεν ήθελες να σε φοβούνται, αλλά να σε αγαπούν και να είσαι αρεστός,

Γιατί πρέπει να δούμε το Beowulf;
Γιατί είναι μία φοβερή ιστορία. Μία συναρπαστική ιστορία σχετικά με τη αγάπη, τη λαγνεία, την απληστία, τη φιλοδοξία, το ελληνικό θέατρο αν θέλετε. Αυτός νομίζω είναι ο λόγος που νομίζω πως πρέπει να δείτε την ταινία. Θα είμαι εκεί ούτως ή άλλως...

Επιμέλεια:
Γεωργία Οικονόμου