Night Gallery

31.01.2008
Τον Δεκέμβρη του 1970, έξι χρόνια αφότου εγκατέλειψε τη «Ζώνη Του Λυκόφωτος», ο Ροντ Σέρλινγκ επέστρεφε στη μικρή οθόνη κρατώντας τον δημιουργικό έλεγχο, γράφοντας σενάρια και χρησιμεύοντας ως παρουσιαστής σε μια ολοκαίνουργια σειρά μυστηρίου.

Το «Νight Gallery» επέζησε τηλεοπτικά για τρεις σεζόν, προτού ο Σέρλινγκ αποσυρθεί, λόγω εκτενών επεμβάσεων στη δουλειά του, και το αποκηρύξει, γεγονός που στόλισε την εκπομπή με τον χαρακτηρισμό της «αποτυχίας». Η DVD κυκλοφορία της πρώτης σεζόν αποδεικνύει ετεροχρονισμένα πως, παρ όλο που σε καμιά περίπτωση δεν έφτανε την ευφυϊα της «Ζώνης», η συστηματικά ευρηματική σειρά σύστησε τις πρώτες σκηνοθετικές δουλειές του Στίβεν Σπίλμπεργκ, φιλοξένησε γνωστούς ηθοποιούς (Τζόαν Κρόφορντ, Βίνσεντ Πράις, Σάλι Φιλντ) και καταξιωμένες πένες (Ρίτσαρντ Μάθεσον), εγκλωβίστηκε όμως σε μια ενίοτε καταναγκαστική νοοτροπία που ήθελε κάθε επεισόδιο να ανταμείβει οπωσδήποτε τον θεατή με μια αναπάντεχη κορύφωση - σοκ. Αν και η αλήθεια είναι πως πολλά από αυτά τα φινάλε θα πρέπει να τα βλέπουν τώρα άνθρωποι όπως ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και να σκάνε από τη ζήλια τους.

dvd extras
Επιλεγμένα επεισόδια από τις επόμενες δύο σεζόν της σειράς, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το καλύτερο, ίσως, ολόκληρης της συλλογής: το «Τhe Diary». Δεν υπάρχουν καθόλου υπότιτλοι.

Λουκάς Κατσίκας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ