The Yes Men

31.01.2008
Δύο μέλη της ομάδας ακτιβιστών -κωμικών The Yes Men ταξιδεύουν ανά τον κόσμο παριστάνοντας τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου

2003, ΠΕΡΙΟΧΗΣ 2, WIDESCREEN (1.85:1), Audio Visual

Το γέλιο μετά δακρύων, γαργαλιστικού πόνου στο στομάχι και επίμονης παρορμήσεως να τρέξεις προς την τουαλέτα, φοβούμενος τα... χειρότερα, είναι μια -αξέχαστη- αντίδραση που το σινεμά δεν προκαλεί συχνά. Πόσω μάλλον όταν απέναντί σου, επί της οθόνης, εξελίσσεται ένα ντοκιμαντέρ: για μια παρεξήγηση, που ξεμπροστιάζει τη συλλογική νοημοσύνη των πολυεθνικών και την τυφλή εμπιστοσύνη του καπιταλιστικού συστήματος στα τοτέμ του.

Καθώς ο Μάικ και ο Αντι δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ ή διαλέξεις σε συνέδρια, όπου υποστηρίζουν εξωφρενικές ιδέες και κάνουν ασύλληπτες παρουσιάσεις (σαν εκείνη με την ολόσωμη, στενή, χρυσή φόρμα με τον φουσκωτό φαλλό), χωρίς να κινούν σημαντικές υποψίες για το ποιοι πραγματικά είναι, η σύγχρονη πραγματικότητα της αναγωγής του χρήματος σε υποκείμενο αποκαλύπτεται σε όλο το κωμικοτραγικό μεγαλείο της. Και ο διασκεδαστικός λαϊκισμός του Μάικλ Μουρ (που εμφανίζεται στο φιλμ) δέχεται σοβαρό πλήγμα, καθώς οι Yes Men πυροδοτούν με το γέλιο εποικοδομητικές σκέψεις, χωρίς όμως να κανακεύουν.

dvd extras
Ελληνικοί υπότιτλοι, σχολιασμός από τους σκηνοθέτες, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, κομμένες σκηνές, τρέιλερ.

Ιωάννα Παπαγεωργίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ