Κάνει πίσω την τελευταία στιγμή

03.02.2011
Ενώ έχει στύση κάθε φορά κάνουμε 100 ώρες προκαταρκτικά και πάντα αυτός τελευταία στιγμή κωλώνει λέγοντας ότι έχει άγχος. Ξέρω ότι δεν είμαι ερωτευμένη και ότι θα μπορούσα να φύγω από τη σχέση αυτή αλλά δεν θέλω να του δημιουργήσω κι άλλο κόμπλεξ.

Είμαι 20 χρονών, φοιτήτρια. Δυσκολεύομαι λίγο να εξηγήσω το πρόβλημά μου. Μέχρι τώρα δυσκολεύτηκα πολύ να κάνω σχέση γιατί με το που ξεκινούσε κάτι και πήγαινε να γίνει σοβαρό με έπιανε ένα περίεργο συναίσθημα πνιγμού σαν να έκανα κάτι που δεν το ήθελα. Εδώ και λίγο καιρό είμαι σε σχέση με κάποιον για 1 μήνα, ρεκόρ για μένα που ωστόσο κάθε μέρα νιώθω ότι δεν τον θέλω και θέλω να τον χωρίσω από τη μια, από την άλλη όταν δεν τον βλέπω μου λείπει και σκέφτομαι πόσο καλός είναι και μήπως πρέπει αν του δώσω μια ευκαιρία ακόμα. Στο σεξουαλικό κομμάτι νιώθω κάποιες φορές ότι τα κάνω όλα μηχανικά, επειδή πρέπει και όχι επειδή το θέλω, αν και βιολογικά το σώμα μου αποκρίνεται πάντα. Το 2 θέμα είναι ότι αυτός έχει κόμπλεξ με το μέγεθός του που αντικειμενικά είναι πολύ μικρο (8-9 εκατοστά). Εμένα δεν θα με ενοχλούσε τόσο αν μέσω της συμπεριφοράς του δεν μου εκδήλωνε το πόσο τον κομπλάρει. Δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε. Ενώ έχει στύση κάθε φορά κάνουμε 100 ώρες προκαταρκτικά και πάντα αυτός τελευταία στιγμή κωλώνει λέγοντας ότι έχει άγχος, τονίζω ενώ έχει στύση! Την τελευταία ορά που έγινε αυτό εγώ ξενέρωσα τόσο πολύ αν και δεν το έδειξα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ουσιαστικά το ξέρω ότι δεν είμαι ερωτευμένη και ότι θα μπορούσα να φύγω από τη σχέση αυτή αλλά δεν θέλω να του δημιουργήσω κι άλλο κόμπλεξ και επιπλέον με την ιδιαιτερότητά μου φοβάμαι ότι δύσκολα θα βρω κάποιον που να ξανακάνω σχέση μαζί του.

Δεν έχεις καμιά υποχρέωση να μένεις με κάποιον που δεν θέλεις, μόνο και μόνο για να μην τον πληγώσεις. Ήδη εκείνος έχει αρκετά κόμπλεξ και δύσκολα θ' αποκτήσει καινούργια. Άλλωστε μόνος του σκάβει τον λάκκο του λέγοντας ότι έχει πολύ άγχος. Όμως, μετά από έναν μήνα, δεν έχει κανέναν λόγο να έχει άγχος. Αν λοιπόν νομίζεις ότι τον θέλεις, έστω και χλιαρά και θέλεις να του δώσεις μια ευκαιρία ακόμη, πες του ότι έχεις ανάγκη να ολοκληρώσετε τη σχέση σας, ότι δεν σε νοιάζει αν το μόριο του είναι μικρό, ή μεγάλο, αλλά σου έχει τσακίσει τα νεύρα με τα προκαταρκτικά και ήρθε η ώρα να πάτε ένα βήμα παρακάτω.

Βλέπεις είναι κι εκείνος κάπως προβληματικό άτομο, αφού κάνει τόσο μεγάλο θέμα, από κάτι... τόσο μικρό (μην του το πεις αυτό, ούτε γι' αστείο) και αν δεν σε θέλει αρκετά για ενεργοποιηθεί και ν' αλλάξει συμπεριφορά, τότε δεν έχει νόημα να το παίζετε ζευγάρι.

Αν πάλι η υπομονή σου μαζί του έχει ήδη εξαντληθεί εντελώς και στην ουσία δεν θέλεις να τον ξαναδείς στα μάτια σου, δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει το αν θα βρεις άλλον για να κάνεις σχέση, αφού δεν έχει νόημα να βρίσκεσαι σε σχέση όταν αυτή η σχέση δεν σ' αρέσει. Οι σχέσεις δεν είναι αυτοσκοπός, οι σχέσεις είναι το μέσο για να νιώσουμε ερωτική ολοκλήρωση μέσα από την επαφή μας με τον άλλο άνθρωπο. Κι αν δεν νιώθουμε ερωτική ολοκλήρωση με κάποιον τότε ψάχνουμε και βρίσκουμε κάποιον άλλον, με επιμονή κι υπομονή.

Αφού έκανες λοιπόν το πρώτο βήμα και βρέθηκες σε σχέση μια φορά, θα δεις ότι θα σου είναι πιο εύκολο στο εξής να προχωρήσεις με κάποιον. Ίσως μέχρι τώρα να είχες πρόβλημα στο να εμπιστευτείς τους άντρες, αλλά αφού η ανάγκη σου για να βρεθείς σε σχέση έχει ωριμάσει μέσα σου δεν γίνεται να ξαναβρεθείς στο προηγούμενο στάδιο.

Τέλος, αν αποφασίσεις να διακόψεις αυτή τη σχέση, δεν χρειάζεται να σε πάρει από κάτω. Απλά σκέψου ότι έπεσες σε μια κακοτοπιά. Για πρώτη προσπάθεια, καλή ήταν και να είσαι σίγουρη ότι η επόμενη θα είναι ακόμη καλύτερη. Μόνο φρόντισε να βρεις κάποιον που να σ' αρέσει πραγματικά κι όχι κάποιον απλά και μόνο για να κάνεις σχέση μαζί του, γιατί συνήθως έτσι δεν περπατάει το πράγμα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ