Μου μυριζει ασχημα

03.02.2011
Το προβλημα ειναι οτι ενω κανει μπανιο καθημερινα πολλες φορες, μου μυριζει ασχημα. Δε ξερω αν βαζει κ αποσμητικο αλλα ακομα κ ιδρωτα να μη μυριζει παλι κατι δε μ' αρεσει.

Θεια λουκια, γεια σου. Ειπα να σου γραψω κ γω γτ δε ξερω τι να κανω. Με τον φιλο μου ειμαστε μαζι 3 μηνες. Το προβλημα ειναι οτι ενω κανει μπανιο καθημερινα πολλες φορες, μου μυριζει ασχημα. Δε ξερω αν βαζει κ αποσμητικο αλλα ακομα κ ιδρωτα να μη μυριζει παλι κατι δε μ' αρεσει. Μια φορα ειχε κανει κ μπανιο οσο ημουν σπιτι του και μετα παλι δε μυριζε καλα. Ντρεπομαι να πω κατι, δε θελω να προσβληθει. Αλλα και παλι δε μπορω να μη μυριζει ποτε ομορφα. Οι φιλες μου μου ειπαν να τ κανω δωρο ενα σετ αφρολουτρο αποσμητικο κολωνια αλλα παλι μου φαινεται ειρωνικο και προσβλητικο. Πες μου την γνωμη σου και βοη8ησε με :) ευχαριστω

Μάλλον αυτό που σου βρωμάει είναι η προσωπική του μυρωδιά, η οποία σε ορισμένους άντρες είναι τόσο έντονη που δεν καλύπτεται ούτε με αρώματα, ούτε μ' αποσμητικά. Συνήθως δεν έχει να κάνει με την καθαριότητα τους, αλλά με τα επίπεδα των αντρικών ορμονών στον οργανισμό τους, αναλόγως με το πόσο διεγερμένοι ή αγχωμένοι νιώθουν ας πούμε, οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι' αυτό. Αν η μυρωδιά του αγαπημένου σου δεν σε ενοχλεί τόσο ώστε να χωρίσεις μαζί του, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα την συνηθίσεις με τον καιρό και δεν θα την προσέχεις, παρά σπάνια ίσως.

Για να εξακριβώσεις τις συνήθειες του στην καθαριότητα, ζήτα του να κάνετε ντους μαζί, μια μέρα που θα είσαι στο σπίτι του. Έτσι θα δεις πώς ακριβώς σαπουνίζεται και αν εντοπίσεις κάποια... αμέλεια, θα μπορούσες να τον βοηθήσεις συμπληρώνοντας η ίδια την περιποίηση του, κάτι που οι περισσότεροι άντρες βρίσκουν ιδιαίτερα σέξι. Έτσι θα του δείξεις έμπρακτα τις επιθυμίες σου, αλλά και τα... αγαθά της καθαριότητας, ενώ θα έχεις την ευκαιρία να ρίξεις και μια πιο προσεκτική ματιά στο μπάνιο του για να δεις τι προϊόντα διαθέτει ήδη.

Παράλληλα, δεν χάνεις τίποτα αν δοκιμάσεις να του κάνεις δώρο ένα αρωματικό σετ με κάποιο άρωμα που σ' ευχαριστεί ιδιαίτερα. Δεν χρειάζεται να το βλέπεις σαν ειρωνεία, αφού το ίδιο θα μπορούσες να κάνεις και με κάποιον που σου αρέσει η προσωπική μυρωδιά του.

Για να τσεκάρεις τα νερά πριν του αγοράσεις οτιδήποτε και να μάθεις αν ήδη φοράει αποσμητικό ή όχι, ρώτησε τον απλά τι αποσμητικό χρησιμοποιεί, σαν να το θεωρείς δεδομένο ότι χρησιμοποιεί ήδη κάποιο. Αν σου πει ότι ήδη χρησιμοποιεί το 'χ' ή το 'ψ', τότε πες του ότι θα ήθελες να του πάρεις ένα συγκεκριμένο που μύρισες σε ένα κατάστημα καλλυντικών το οποίο σε φτιάχνει πάρα πολύ και θα ήθελες πολύ να το φορέσει, μήπως του ταιριάζει.

Αν πάλι σου πει ότι δεν συνηθίζει να φοράει αποσμητικά ή αρώματα, πες του απλά ότι θα εκτιμούσες ιδιαίτερα αν έκανε μια εξαίρεση για σένα, ώστε να δοκιμάσει τη συγκεκριμένη μυρωδιά που σε φτιάχνει τόσο πολύ.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα παρεξηγήσιμο σ' αυτή την κουβέντα. Άλλωστε, εφόσον εκείνος είναι ερωτευμένος μαζί σου, θα πρέπει να θέλει να σου μυρίζει καλά και μια τέτοια συζήτηση απλά τον διευκολύνει. Αν πάλι παρεξηγηθεί, σημαίνει ότι έχει κάποιο κόλλημα στο συγκεκριμένο θέμα και ίσως κάποιες προηγούμενες τραυματικές εμπειρίες. Σ' αυτή την περίπτωση, δεν έχει νόημα να επιμείνεις. Απλά βάλε την όσφρηση και την καρδιά σου να συνεννοηθούν και ακολούθησε το συμπέρασμα τους.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook