ΔΝΤ & σεξ

24.02.2011
Είχαμε έντονη ερωτική ζωή, μέχρι που ήρθε το... ΔΝΤ. Ο άντρας μου δεν έχει σχεδόν καθόλου ερωτική διάθεση. Μου λέει μάλιστα ότι είμαι επιθετική σεξουαλικά, πράγμα που είναι αλήθεια σε μεγάλο βαθμό, αλλά του άρεσε μέχρι τώρα.

Αγαπητή θεία Λουκία, είμαι 35 χρονών και παντρεμένη με έναν υπέροχο άντρα. Με τον άντρα μου περνάω πολύ καλά και αγαπιόμαστε. Είχαμε έντονη ερωτική ζωή, μέχρι που ήρθε το... ΔΝΤ. Ο άντρας μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πιέζεται πολύ επαγγελματικά. Από την άλλη, και ο περίγυρός μας, συγγενείς και φίλοι, έχει υποστεί απώλειες σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό από την οικονομική κρίση και αυτό μας επηρεάζει και τους δύο καθημερινά ψυχολογικά. Στο διά ταύτα για να μην σε κουράζω: ο άντρας μου δεν έχει σχεδόν καθόλου ερωτική διάθεση τον τελευταίο καιρό. Προσπαθώ να τον βοηθήσω και να τον πλησιάσω αλλά κλείνεται και κάνουμε σεξ μόνο όταν νιώθει ότι έχω φτάσει στο μη περαιτέρω. Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, ότι δεν έχουμε άμεσα πρόβλημα σοβαρό (δεν χρωστάμε σε δάνεια, ο δικός μου μισθός είναι σταθερός και σχετικά σίγουρος αν και ειμαι στον ιδιωτικό τομέα) και ότι θα τα καταφέρουμε μαζί, αλλά κλείνεται στον εαυτό του. Καμιά φορά μου λέει μάλιστα ότι είμαι επιθετική σεξουαλικά, πράγμα που είναι αλήθεια σε μεγάλο βαθμό, αλλά του άρεσε μέχρι τώρα. Τι να κάνω; Πως να τον πλησιάσω; Νιώθω ότι αν τον αφήσω μόνο του θα πέσει σε κατάθλιψη. Νιώθω χάλια. Σε παρακαλώ βοήθησέ με.

Δεν γίνεται να πέσει σε κατάθλιψη, αφού είναι ήδη σε κατάθλιψη. Και δεν είναι ο μόνος. Δυστυχώς, όπως έχουν δείξει οι έρευνες, η πλειονότητα των Ελλήνων αντρών έχει επηρεαστεί περισσότερο ή λιγότερο από την κρίση.

Αφού αγαπάς λοιπόν τον δικό σου και τον θέλεις, πιστεύω ότι θα πρέπει να χαλαρώσεις λίγο τις ερωτικές απαιτήσεις σου και να βρεις κάποιους τρόπους που θα τον βοηθήσουν να ξεχαστεί κάπως και να ανεβάσουν τη διάθεση του. Γιατί όσο συνεχίζεις να τον πιέζεις να ανταποκριθεί στις σεξουαλικές σου ανάγκες, τόσο περισσότερο του θυμίζεις ανεπάρκεια του και αυξάνεις την εσωτερική του ένταση και στεναχώρια.

Εσύ ξέρεις ποιες δραστηριότητες του δίνουν χαρά -εκτός από το σεξ- αλλά αν δυσκολεύεσαι να επιλέξεις, εμπνεύσου από τα πράγματα που κάνατε μαζί στις αρχές της γνωριμίας σας. Επίσης, ένας περίπατος στην εξοχή, η επίσκεψη σε κάποια έκθεση πολιτιστικού ενδιαφέροντος, μια πολυσυζητημένη ταινία, ένα αναζωογονητικό μασάζ ή ένα καλομαγειρεμένο και καλοσερβιρισμένο φαγητό απ' τα χεράκια σου κάθε τόσο, είναι μερικές πρωτοβουλίες που πάντα βοηθάνε, χωρίς να κοστίζουν ιδιαίτερα.

Η κεντρική ιδέα είναι να τονίσεις την συντροφικότητα μεταξύ σας, με όμορφους τρόπους που δεν παραπέμπουν στο σεξ. Ταυτόχρονα συνέχισε να του δείχνεις την τρυφερότητα σου, ξεχνώντας για λίγο την αγριόγατα που κρύβεις μέσα σου. Αν κρατήσεις σταθερά αυτή τη στάση, δείχνοντας του έμπρακτα το ενδιαφέρον σου χωρίς να περιμένεις σεξουαλικά ανταλλάγματα, το πιθανότερο είναι ότι εκείνος θα ξαναβρεί τον παλιό του εαυτό -ως ένα βαθμό τουλάχιστον- κι αν όχι, τουλάχιστον θα έχεις δίπλα σου έναν πιο ευχαριστημένο άντρα, γιατί αυτή τη στιγμή απ' ότι καταλαβαίνω, μοιάζει περισσότερο με κυνηγημένο θηρίο που έχει κρυφτεί στο λαγούμι του.

Εντωμεταξύ βέβαια, δεν παθαίνεις τίποτα αν αρχίσεις να φροντίζεις μόνη σου την ερωτική σου ικανοποίηση, προκειμένου ν' ανακουφιστείς από την την ένταση της σωματικής επιθυμίας και να κάνεις πιο εύκολη τη συνύπαρξη σας, χωρίς να περιμένεις από εκείνον να σε εξυπηρετήσει, όπως θα έκανες αν έπασχε από κάποια σωματική ασθένεια. Είναι σίγουρα μια δύσκολη περίοδος για τους δυο σας, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι προσωρινή, οπότε όσο καλύτερα τη χειριστείς τώρα, τόσο πιο εύκολα θα την ξεπεράσετε μαζί χωρίς βαρύτερες απώλειες.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook