Ραντεβού στο τέλος Αυγούστου

27.07.2015
Οι συμβουλές μου προς όλους και τον καθένα σας ξεχωριστά όσο θα λείπω σε διακοπές...

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, έχω τη χαρά να σας ενημερώσω ότι φεύγω για διακοπές! Θα είμαι ξανά κοντά σας στο τέλος του Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό δεν θα απαντώ, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να μου στέλνετε τα μηνύματα σας και θα τα διαβάσω όλα μόλις επιστρέψω προσπαθώντας να απαντήσω σε όσα περισσότερα γίνεται.

Μέχρι τότε, αν έχετε απορίες σε θέματα υγείας, να θυμάστε τον χρυσό κανόνα πως όταν έχουμε συμπτώματα που επιμένουν περισσότερο από τρεις ημέρες και δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης, πάμε στον γιατρό. Έτσι, ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι δεν χρειαζόταν, θα πάψουμε να ανησυχούμε άδικα, ενώ αν όντως χρειάζεται η παρέμβαση του γιατρού, θα απαλλαγούμε από το όποιο πρόβλημα μια ώρα αρχύτερα.

Για όσες και όσους έχουν απορίες σεξουαλικού περιεχομένου, ο κανόνας είναι εξίσου απλός: το καλό σεξ σημαίνει πρώτα απ' όλα καλή επικοινωνία! Ακολουθείστε το ένστικτο σας χωρίς να αυτολογοκρίνεστε, μάθετε να ζητάτε αυτό που σας ευχαριστεί χωρίς να ντρέπεστε, αλλά και να λέτε όχι σε κάθε τι που σας ενοχλεί και σας κάνει να νιώθετε άβολα. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα εμπειρίας και μαθαίνονται με τον καιρό και την... εξάσκηση. Φροντίστε επίσης, να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό, ιδιαίτερα στις καινούργιες και στις ευκαιριακές γνωριμίες σας: προσέχουμε για να έχουμε... την υγεία μας και το κεφάλι μας ήσυχο.

Για τις φίλες που παρέλειψαν αυτόν τον κανόνα ή για οποιονδήποτε λόγο ανησυχούν για ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, υπάρχει το χάπι της επόμενης μέρας που μπορεί να σώσει την κατάσταση εκ των υστέρων αν το πάρουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ύποπτη επαφή μέσα στις πρώτες 72 ώρες. Μην το φοβηθείτε ακόμη κι αν χρειαστεί να το πάρετε σε δύο διαδοχικούς κύκλους -μόνο στον ίδιο κύκλο δεν κάνει να το πάρετε δεύτερη φορά.

Αν παρόλα αυτά η περίοδος σας αργήσει να φανεί, υπάρχουν τα σπιτικά τεστ που είναι απολύτως αξιόπιστα, όταν γίνουν μετά την 1η μέρα καθυστέρησης. Αν το τεστ βγει αρνητικό και δεν δείτε περίοδο μέσα σε μια εβδομάδα τότε πρέπει να το επαναλάβετε ή να κάνετε την αιματολογική εξέταση σε μικροβιολογικό εργαστήριο. Αν και πάλι βγει αρνητικό χωρίς να δείτε περίοδο μετά από 2-3 μέρες απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας.

Τέλος, σε όλες τις πληγωμένες καρδιές στέλνω μια αγκαλιά κι ένα γλυκό φιλί και τους θυμίζω ότι αύριο θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα κι ότι όλα θα φαίνονται πολύ καλύτερα μετά από ένα καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα, μια βόλτα στην εξοχή ή στην ακροθαλασσιά, ή ακόμη κι ένα χαλαρωτικό μπάνιο στη μπανιέρα. Επίσης, ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα βοηθάει πολύ...

Να μου προσέχετε και ν' αγαπάτε τους εαυτούς σας, ανεξαιρέτως και να περνάτε υπέροχα την κάθε στιγμή!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ