Παρθένα σε one night stand

21.07.2011
Ολοι λένε ότι μια κοπέλα που πάει πρώτη φόρα με κάποιον που δε πρόκειται να έχουν σχέση είναι πρόστυχη...Το πιστεύεις;

Ρωτάω γνώμες γενικά κι όλοι λένε ότι μια κοπέλα που πάει πρώτη φόρα με κάποιον που δε πρόκειται να έχουν σχέση είναι πρόστυχη...Το πιστεύεις;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Όχι. Πρόστυχος είναι κάποιος που προσβάλει ή προκαλεί τους άλλους με την συμπεριφορά του κι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το τι κάνεις στην προσωπική του ζωή. Είτε είναι πρώτη σου φορά, είτε εκατοστή τρίτη, το να κάνεις σεξ με κάποιον που θέλεις, έστω κι αν δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια δεν έχει τίποτα το επιλήψιμο ή ανήθικο. Από τη στιγμή που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και για τους δύο εμπλεκόμενους και υπάρχουν αμοιβαίος σεβασμός και ειλικρίνεια μεταξύ τους, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν για την ηθική τους υπόσταση.

Το μόνο αρνητικό που υπάρχει σε ένα τέτοιο σενάριο, όπου η κοπέλα είναι παρθένα και εκ των πραγμάτων δεν διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία ούτε από συναισθηματική άποψη, είναι το ενδεχόμενο να ερωτευτεί τον παρτενέρ της και στη συνέχεια να νιώσει πληγωμένη, απογοητευμένη ή αντικείμενο εκμετάλλευσης κι αυτή δεν είναι μια ευτυχής κατάληξη. Γι' αυτό και πιστεύω ότι αν ένα κορίτσι σκέφτεται να ολοκληρώσει τις σχέσεις της μ' αυτόν τον τρόπο πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά προηγουμένως.

Επίσης, σε περίπτωση που ένας άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα, ακολουθεί την τακτική της "μιας φοράς" συστηματικά, είναι δείγμα ότι έχει δυσκολίες να συνδεθεί συναισθηματικά και να δημιουργήσει μια σταθερή σχέση, αλλά αυτή είναι μια ψυχική αδυναμία, κάτι σαν ψυχολογική αναπηρία δηλαδή και όχι ηθικό παράπτωμα.

Γενικότερα στον έρωτα, είτε πρόκειται για μακροχρόνιες είτε για περιστασιακές σχέσεις, χυδαίο ή πρόστυχο είναι να χρησιμοποιούμε το σεξ για να πετύχουμε υλικά ή ηθικά ανταλλάγματα, ή όταν έχουμε την πρόθεση να εκμεταλλευτούμε τους άλλους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της συμπεριφοράς μας στο άλλο πρόσωπο. Αντίθετα, όταν υπάρχει όπως είπαμε και πιο πάνω, αμοιβαίος σεβασμός και ειλικρίνεια τότε όλα είναι καλά και όλα επιτρέπονται.

Βέβαια, από τη στιγμή που ζεις σε ένα συντηρητικό περιβάλλον με πολύ αυστηρά ηθικά κριτήρια, θα ήταν σοφό να ακολουθείς τους κανόνες του και να μην διαδίδεις δεξιά κι αριστερά ούτε τις προθέσεις σου, ούτε και τις λεπτομέρειες τις σεξουαλικής σου ζωής, γιατί αλλιώς είναι επόμενο να βρεθείς στο επίκεντρο της κοινωνικής κριτικής και να υποστείς τις ανάλογες συνέπειες.