Σεξ & περίοδος

22.07.2011
Η ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου προκαλεί προβλήματα; Το έχω ψάξει το όλο θέμα και έχω βρει διάφορες θεωρίες που στο τέλος με μπερδεύουν!

Ήθελα να ρωτήσω αγαπητή θεία Λουκία αν η ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου προκαλεί προβλήματα τόσο σε εμένα όσο και στο αγόρι μου!! Παίζει κανένα ρόλο το αν εχεις αρχίσει την ερωτική σου ζωή προσφατα; Δηλαδη θα ήταν ακόμη πιο επικίνδυνο αν είχες αρχίσει τις ερωτικές σου επαφές π.χ τον προηγούμενο μήνα;! Το έχω ψάξει το όλο θέμα και έχω βρει διάφορες θεωρίες που στο τέλος με μπερδεύουν! Θα ήθελα και μία ακόμη γνώμη πριν επισκεφτώ το γυναικολόγο μου! Σ' ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Παρότι, στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι γυναικολόγοι που εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί ως προς το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, διεθνώς, η σύγχρονη ιατρική το θεωρεί απόλυτα ασφαλές, εφόσον και οι δύο σύντροφοι είναι υγιείς. Αυτή η αντίληψη, ότι το σεξ στην περίοδο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας βασίζεται σε παλαιότερες προκαταλήψεις που έλεγαν ότι δήθεν το αίμα της περιόδου είναι "ακάθαρτο", αλλά δεν έχει καμιά βάση.

Με την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής (δηλαδή πλύσιμο με χλιαρό νερό και μαλακό σαπούνι, πριν και μετά την επαφή και για τους δύο συντρόφους) μπορείς άνετα να κάνεις έρωτα και εκείνες τις μέρες. Μάλιστα αν υποφέρεις από πονάκια, να ξέρεις ότι οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά την διάρκεια του σεξ λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο και κάνουν την ενόχληση να περάσει ως δια μαγείας.

Επίσης, δεν παίζει κανένα ρόλο το πότε έχεις αρχίσει την ερωτική σου ζωή. Άρα λοιπόν, η περίοδος δεν αποτελεί εμπόδιο στην σεξουαλική πράξη και το όλο θέμα εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάθεση σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ