3 αποριες για το σεξ

01.09.2011
Το αγορι μου αν και 20 χρονων μαλλον θα κανει επεμβαση ωστε το κεφαλακι να βγει εξω και να μην καλυπτεται απο την πετσα, το δερμα τ πεους. Περιτομη ειναι αυτο;

Καλησπερα Θεια Λουκια. Θα ηθελα σε παρακαλω πολυ να μ λυσεις καποιοες αποριες που με βασανιζουν και δε μπορω ν ολοκληρωσω με το αγορι μου. Ειμαι 18 χρονων. Θα ειναι η πρωτη φορα και για τ 2.

1)οποτε τελειωνω δε βγαζω υγρα ουτε στο εσωρουχο ουτε στο χερι μου εχω παρατηρησει ομως οτι μεσα στην τρυπα υπαρχουν καποια απλως δεν βγαινουν ειναι φυσιολογικο; Το αγορι μου συνεχως λεει γιατι δεν εισαι υγρη και μ λες ψεματα πως τελειωσες και τα συναφη. Τελειωνουν το ιδιο αντρες και γυναικες;

2)οταν τελειωνει το αγορι μου μερικες φορες σκουπιζεται με χαρτομαντηλο κ μετα απο λιγο 8ελει να συνεχισουμε τα προκαταρκτικα. Εγω φοβαμαι γιατι το σπερμα αν και εχει στεγνωσει δεν εγκυμονει κινδυνους; Γινεται να τριβομαστε ο ενας στον αλλον μετα την εκσπερματωση; Μ λεει πως δεν υπαρχει προβλημα και δε μενεις εγκυος και τετοια. Αλλα αφου μ τριβει το πεος τ στην ευαισθητη περιοχη μ χωρις προφυλακτικο δεν ειναι επικινδυνο; Ξενερωνει κιολας γτ τον ζαλιζω με τα υγρα και το σπερμα.

3)το αγορι μου αν και 20 χρονων μαλλον θα κανει επεμβαση ωστε το κεφαλακι να βγει εξω και να μην καλυπτεται απο την πετσα, το δερμα τ πεους. Περιτομη ειναι αυτο; Τι επιπτωσεις εχει στην υγεια μας και πως θα ειμαι σιγουρη οτι δε θα παθω τιποτα κακο; Θα το κανει τελος καλοκαιριου. Οι γονεις του δεν επρεπε να εχουν μεριμνησει γι αυτο; Δε θελει να παει στο γιατρο μαζι τους γιατι ντρεπεται λεει.

Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι κρεμομαι απο μια κλωστη. Δεν ξερω που αλλου να απευθυνθω... Φιλια....

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Πρώτα απ' όλα, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους δεν κρέμεσαι από καμιά κλωστή. Οι απορίες σου είναι πολύ απλές και καθημερινές και δεν αφορούν και κανένα τόσο απειλητικό πρόβλημα. Εντάξει, έχεις μια ελαφρώς προβληματική σχέση με κάποιον που προσπαθεί να προβάλει πάνω σου τις ανασφάλειες του και σε παραμυθιάζει ότι δήθεν δεν τελείωσες γιατί δεν έβγαλες υγρά, αλλά είναι εξίσου άσχετος με σένα και καλά θα κάνει, όταν δεν ξέρει κάποια πράγματα να μην λέει τίποτα κι όχι να το παίζει κι έξυπνος από πάνω.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να ξέρεις ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι γυναίκες δεν βγάζουν υγρά κατά τη διάρκεια του οργασμού. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις γυναικών με αρκετή σεξουαλική εμπειρία, οι οποίες μπορεί να "εκσπερματώνουν", δηλαδή να βγάζουν κάποια άφθονα διάφανα υγρά τα οποία μοιάζουν κάπως σαν νερό που εκτοξεύεται με δύναμη, αλλά αυτό δεν αποτελεί μέτρο για την ποιότητα του οργασμού τους. Γενικότερα, είναι τεράστιο λάθος να βάζεις ένα μέτρο σύγκρισης για την απόδοση σου στην ερωτική πράξη, γιατί σε βάζει στο τριπ να σκέφτεσαι τις επιδόσεις σου αντί να συγκεντρώνεσαι στην απόλαυση της στιγμής και αυτό δεν οφελεί ούτε εσένα, ούτε τον σύντροφο σου.

Έπειτα, κάνεις πολύ καλά να μην θέλεις να τρίβεστε αφού εκείνος έχει εκσπερματώσει ακόμη κι όταν έχει φροντίσει να σκουπιστεί, γιατί εφόσον πάσχει από φίμωση, δεν μπορεί να καθαριστεί καλά από το σπέρμα και μπορεί να έχει μείνει κάποια ποσότητα εκεί και να κάνει τη ζημιά. Οπωσδήποτε, η πιθανότητα αυτή είναι αρκετά μικρή, αλλά οι επιπτώσεις μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι σοβαρές και καλύτερα να φυλάγεστε. Ως προς τα χέρια του τώρα, εφόσον είναι στεγνά δεν είναι πρόβλημα, αλλά γενικότερα, το καλύτερο θα ήταν εκείνος να φροντίζει να μην τεμπελιάζει και να καθαρίζει με νερό και σαπούνι, ή έστω με μωρομάντηλα οποιοδήποτε σημείο έχει έρθει σε επαφή με το σπέρμα του πριν συνεχίσει μαζί σου τα ερωτικά παιχνίδια.

Κι ερχόμαστε στο πετσάκι... Για να μπορέσει ένας άντρας να απολαύσει το σεξ με διείσδυση θα πρέπει η κεφαλή του πέους του να μπορεί να αποκαλυφθεί πλήρως. Αρκετά συχνά, σε κάποιους άντρες αυτό δεν συμβαίνει με αποτέλεσμα οποιαδήποτε απόπειρα διείσδυσης να γίνεται πάρα πολύ επώδυνη, γι' αυτό υπάρχει η λύση της μερικής ή ολικής περιτομής. Πρόκειται για μια πολύ κοινή και σύντομη επέμβαση που γίνεται στο νοσοκομείο αλλά δεν απαιτεί διανυκτέρευση, κατά την οποία ο χειρουργός αφαιρεί αναλόγως με την επιθυμία του ασθενούς, ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο κομμάτι από το πετσάκι κι έτσι η κεφαλή του πέους απελευθερώνεται.

Η επέμβαση αυτή είναι πολύ ωφέλιμη για τον άντρα, αφού εκτός του ότι του επιτρέπει ν' απολαύσει ανεμπόδιστα το σεξ, παράλληλα του επιτρέπει να καθαρίζει καλύτερα το συγκεκριμένο σημείο κι έτσι να έχει λιγότερες πιθανότητες να προσβληθεί από διάφορες μολύνσεις.

Όπως πολύ σωστά παρατηρείς, το καλύτερο είναι η περιτομή να γίνεται στη βρεφική ή έστω στην παιδική ηλικία, όπου το πρόβλημα είναι ήδη ορατό. Όμως στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες υπάρχει μεγάλη προκατάληψη για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία έχει τις ρίζες της κυρίως στις θρησκευτικές αντιλήψεις κι έτσι πολλοί γονείς προτιμούν να αναβάλουν την επέμβαση με την ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί από μόνη της. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βελτιώνεται κι έτσι ο νεαρός άντρας αναγκάζεται να πάρει μόνος του την απόφαση όταν φτάσει σε σεξουαλικά ώριμη ηλικία.

Το ότι ο δικός σου τώρα ντρέπεται τους γονείς του είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί το ζήτημα είναι αρκετά λεπτό, αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να ζητήσει την συμπαράσταση τουλάχιστον του πατέρα του, ο οποίος θα είναι σίγουρα σε θέση να τον καταλάβει καλύτερα και να τον βοηθήσει πρακτικά σε περίπτωση που χρειαστεί.

Κατά τα άλλα, μιλάμε για μια απολύτως ασφαλή επέμβαση που δεν πρόκειται να επηρεάσει τη δική σου υγεία, παρά μόνο με θετικό τρόπο, αφού έτσι θα περιοριστούν οι πιθανότητες να πάθεις κάποια μόλυνση (π.χ. μύκητες) από τον σύντροφο σου. Θα χρειαστεί βέβαια λίγος καιρός για την πλήρη ανάρρωση του ώστε να μπορέσει να είναι ξανά σεξουαλικά μάχιμος, αλλά να είσαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει με το παραπάνω...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ