Ανύπαρκτη εκσπερμάτωση

11.10.2011
Η στύση ήταν αρχικά φυσιολογική, όμως χωρίς προφύλαξη στο πρώτο στάδιο. Με τη θέαση και μόνο του προφυλακτικού αυτή χανόταν, αφού οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής του προκαλούσε πόνο.

Καλησπέρα σας. Με λένε Μαρία και είμαι 23 ετών. Στα τέλη του Ιουλίου σύναψα σχέση με έναν άνδρα 30 χρονών. Από το πρώτο ραντεβού έως σήμερα υπάρχουν προβλήματα στον ερωτικό τομέα. Αρχικά υπήρχε στυτική δυσλειτουργία. Η δική του εξήγηση, ήταν πως με θεωρεί σημαντική και είχε το φόβο της αποτυχίας. Στις επόμενες συνευρέσεις η στύση ήταν αρχικά φυσιολογική, όμως χωρίς προφύλαξη στο πρώτο στάδιο. Με τη θέαση και μόνο του προφυλακτικού αυτή χανόταν, αφού οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής του προκαλούσε πόνο. Δοκιμάσαμε προφυλακτικά άλλων εταιριών και έπειτα από προσπάθειες γινόταν η διείσδυση. Ολοκληρώνω κάθε φορά. Δυστυχώς όμως εκείνος δεν έχει φτάσει στην κορύφωση ποτέ ως τώρα μέσα στη σχέση μας, ενώ πλέον χρειάζεται πολύ ώρα για να επέλθει η στύση ή αυτή πότε χάνεται και πότε επανέρχεται κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ο σύντροφός μου υποστηρίζει πως αγχώνεται πολύ στη δουλειά του και τσακίζεται η ψυχολογία του από την άσχημη συμπεριφορά του εργοδότη του. Υπάρχει επίσης και το θέμα των οικονομικών που δεν του πάει ιδανικά (για πολλούς από εμάς). Να αναφέρω επίσης πως στις πρώτες συνευρέσεις, είχα αρχίσει να εκδηλώνω φόβο για τα προσπερματικά υγρά κ την πιθανότητα εγκυμοσύνης, κάτι όμως που έχει ξεπεραστεί προπολλού και φαίνεται να μην βρίσκεται εκεί το θέμα αφού χρησιμοποιείται προφύλαξη.

Ο ίδιος λέει πως σε προηγούμενες σχέσεις η πράξη γινόταν ελευθέρα, με χρηση αντισυλληπτικών από την εκάστοτε σύντροφο, αν και ποτέ δεν με πίεσε να πάρω κι εγώ, το έχει θέσει απλά μία δυο φορές σαν πρόταση. Παρατηρώ πως χωρίς προφυλακτικό τα πράγματα μπαίνουν σε μια καλή βάση αλλά ποτέ δεν έμαθα αν θα κατέληγαν αισίως με σιγουρια αφου δεν μπορούσα να αφησω να συμβαίνει για πολύ ώρα χωρίς προφυλάξεις. Μου έχει πει επίσης πως παλαιότερα δεν ολοκλήρωνε πάντοτε... Τον ρωτάω τι του αρέσει και είμαι ανοικτή. Νομίζω όμως πως δεν εκδηλώνεται και τόσο.

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Ισχύουν ή είναι δικαιολογίες; Μπορεί να με ελκύει ο σύντροφός μου και να ολοκληρώνω, όμως είναι πολλές φορές απογοητευτικό να μην καταφέρνω να τον ικανοποιήσω. Ισχυρίζεται πως αν με είχε μια ολοκληρη μερα στο κρεβατι του θα εκσπερμάτωνε. Γιατί όμως εγώ τα βλέπω όλα αυτά περίεργα και όταν του μιλάω να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό δε θελει και μου ζηταει επιπλέον χρόνο αναμονής; Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω; Δε θέλω να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο... Να επισημάνω πως, δεν παίρνει κάποιο φάρμακο, δεν έχει τραυματιστεί, δεν πίνει αλκοόλ. Ευχαριστώ και συγγνώμη για την μακρηγορία, όμως ήθελα να είμαι λεπτομερής για να εχετε όσο το δυνατόν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα. Με εκτίμηση, Μαρία.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοίτα, υπάρχουν άντρες που είναι πιο ευαίσθητοι και πιο αγχώδεις από άλλους κι ο δικός σου ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Αφενός τα επαγγελματικά του δεν είναι σε καλή φάση, κάτι που ρίχνει έναν άντρα πολύ περισσότερο απ' όσο μπορείς να φανταστείς κι από από την άλλη έχει ένα θέμα με το προφυλακτικό, το οποίο δεν θέλεις να καταλάβεις, αλλά είναι σαφές.

Οι νύξεις που σου έχει κάνει για τα αντισυλληπτικά χάπια αυτό σημαίνουν, αλλά έχουν πέσει στο κενό. Έτσι ο καημένος παλεύει να ανταπεξέλθει, αλλά δεν του βγαίνει. Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι παραδέχεται πως στο παρελθόν δεν εκσπερμάτωνε πάντα, σίγουρα έχει ένα θέμα παρατεταμένης εκσπερμάτωσης, αλλά εφόσον καταλαβαίνουμε ότι είναι αγχώδης τύπος, αυτό δικαιολογείται.

Άρα λοιπόν, είτε θα πρέπει να δεχτείς ότι δεν θα πάρεις τη χαρά να τον νιώσεις να τελειώνει παρά μόνο με στοματικό ή χειρωνακτικό σεξ, είτε θα πρέπει να βρείτε άλλους τρόπους αντισύλληψης που να τον κάνουν να νιώθει άνετα κι όχι υπό καθεστώς συνεχούς δοκιμασίας.

Όσο για το ότι στην αρχή είχε ένα θέμα με τη στύση του, αυτό απλά επιβεβαιώνει τον ευαίσθητο χαρακτήρα του, γιατί πράγματι είναι κάτι που συμβαίνει σε κάποιους άντρες στην αρχή μιας καινούργιας σχέσης, ακριβώς λόγω του φόβου της αποτυχίας, όπως σου είπε κι ο ίδιος, αλλά εφόσον αυτό ξεπεράστηκε δεν χρειάζεται να σ' απασχολεί πλέον.

Εν κατακλείδι, δεν του χρειάζονται ούτε ειδικοί, ούτε τίποτα κι όσο αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο τόσο πιο δύσκολη του κάνεις τη ζωή. Αντίθετα, ο άντρας αυτός χρειάζεται περισσότερη κατανόηση και συνεργασία από την πλευρά σου για να μπορέσει να αποδώσει καλύτερα στο κρεβάτι κι εφόσον σ' ενδιαφέρει αυτή η σχέση, αυτά θα πρέπει να του προσφέρεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ