Προβλημα!

11.10.2011
Εκανα επεμβαση για φιμωση και απο τοτε δεν νοιωθω την ευχαριστηση που ειχα κανοντας σεξ πριν, το ιδιο νομιζω οτι συμβαινει και με την συντροφο μου.

Πριν απο 1 χρονο εκανα επεμβαση για φιμωση και απο τοτε δεν νοιωθω την ευχαριστηση που ειχα κανοντας σεξ πριν, το ιδιο νομιζω οτι συμβαινει και με την συντροφο μου. Ευχαριστω και περιμενω την απανηση σας.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοίτα, η περιτομή δεν έχει τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους του άντρες καθώς εξαρτάται από την ευαισθησία του μορίου του καθενός, καθώς δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα, από την τεχνική που εφαρμόστηκε στην επέμβαση, αλλά και τις ενδεχόμενες μετεγχειρητικές επιπλοκές που μπορεί να παρουσιάστηκαν και ενδεχομένως να τραυμάτισαν κάποια νεύρα.

Στις διάφορες μελέτες που έχουν γίνει διεθνώς για την επίδραση της περιτομής στην ερωτική ικανοποίηση, δεν έχει βγει κάποιο σαφές πόρισμα που να κλίνει σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση και φαίνεται ότι το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και εξαρτάται τόσο από σωματικούς, όσο και από ψυχολογικούς παράγοντες.

Βλέπεις, η ακροποσθία περιλαμβάνει πολλές νευρικές απολήξεις που για κάποιους άντρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στη σεξουαλική τους διέγερση και για άλλους όχι. Αν ανήκεις στην πρώτη περίπτωση και έχεις υποστεί ολική περιτομή κι όχι απλή διάνοιξη της ακροποσθίας, είναι λογικό να έχεις χάσει ένα μέρος τον νευρικών απολήξεων και μαζί τους ένα μέρος της ερωτικής σου ικανοποίησης. Ταυτόχρονα, αν βίωσες το όλο γεγονός με τραυματικό τρόπο, αν δηλαδή ήσουν αντίθετος με την επέμβαση αλλά αναγκάστηκες να την κάνεις για καθαρά ιατρικούς λόγους, είναι επίσης λογικό να διατηρείς μια επιφυλακτική στάση για το αποτέλεσμα της κι αυτό λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την απόλαυση της πράξης.

Δεδομένου όμως ότι το γεγονός είναι τετελεσμένο, πρέπει να κοιτάξεις στο εξής πώς μπορείς να αποκαταστήσεις την ικανοποίηση σου δοκιμάζοντας κάποιες καινούργιες πρακτικές και εξερευνώντας από την αρχή τις ερωτογενείς ζώνες σου. Ίσως έτσι, αν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να γευτεί κάποιες καινούργιες αισθήσεις, χωρίς να κολλάς στο πώς έπαιρνες ευχαρίστηση στο παρελθόν, να ανακαλύψεις καινούργιους και εξίσου απολαυστικούς δρόμους.

Όσο για τη σύντροφο σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα θα χρειάζεται περισσότερη λίπανση σε σχέση με πριν, είτε μέσω περισσότερων προκαταρκτικών, είτε με τη χρήση ειδικών λιπαντικών, γιατί η ποσότητα των λιπαντικών που εκκρίνεται από ένα πέος με περιτομή είναι μικρότερη.

Κατά τα άλλα, πρέπει να ξέρεις ότι σύμφωνα με τις σχετικές στατιστικές, από αισθητική άποψη οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν πιο όμορφο και διεγερτικό ένα πέος με περιτομή σε σχέση με το "φυσικό" του. Ενώ από άποψη της αίσθησης που τους δίνει την ώρα του σεξ, πάντα σύμφωνα με τις έρευνες, δεν υπάρχει σαφής προτίμηση στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι περισσότερες δεν βρίσκουν καμιά διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προτείνω και στους δυο σας είναι να δείτε την όλη κατάσταση σαν μια ευκαιρία για νέες ανακαλύψεις κι όχι σαν μια ανεπανόρθωτη απώλεια, αφού όπως θα ξέρεις ήδη φαντάζομαι, ο ερωτισμός είναι πάνω απ' όλα ένα παιχνίδι όπου κυριαρχεί το μυαλό, ενώ το σώμα απλά ακολουθεί.