πορνο

07.12.2011
Εψαξα τον υπολογιστη του συντροφου μου και βλεπει τσοντες σχεδον καθε δευτερη μερα και το περιεχομενο πολλων ειναι με τραβεστι. Φοβαμαι, ειναι φυσιολογικο;

Θα ηθελα τη συμβουλη σου: εχω σχεση 7 μηνες και απο την αρχη της σχεση κανουμε σεξ 1 φορα τη βδομαδα η μια φορα στις 10 μερες. Εψαξα τον υπολογιστη του συντροφου μου και βλεπει τσοντες σχεδον καθε δευτερη μερα και το περιεχομενο πολλων ειναι με τραβεστι. Φοβαμαι, ειναι φυσιολογικο; Οταν τον ρωταω γιατι δε κανουμε πιο συχνα σεξ μου απαντα πως ειναι κουρασμενος. Ευχαριστω, περιμενω σχολια.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μάλλον ο σύντροφος σου γενικότερα, δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη λίμπιντο (διάθεση για σεξ) και καθώς βλέπει και τσόντες και προφανώς αυτοϊκανοποιείται μ' αυτό το ερέθισμα, δεν του μένει ενεργητικότητα για να κάνετε έρωτα.

Δυστυχώς, αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα που δημιουργεί η χρήση πορνογραφικού υλικού, η οποία είναι και εθιστική ταυτόχρονα, αφού προσφέρει άμεση και γρήγορη ερωτική εκτόνωση, χωρίς την ανάγκη για τη συναισθηματική "εμπλοκή" που απαιτεί το σεξ με έναν άλλον άνθρωπο.

Έτσι, η τακτική χρήση της πορνογραφίας οδηγεί σταδιακά στην αποξένωση του ζευγαριού κι αυτό είναι ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα στην εποχή του ίντερνετ, όπου υπάρχει πανεύκολη πρόσβαση σε κάθε είδους ερωτική θεματολογία. Μάλιστα, όσοι είναι εθισμένοι στην πορνογραφία τείνουν να αναζητούν όλο και πιο έντονα σεξουαλικά ερεθίσματα, παρακολουθώντας για παράδειγμα διάφορες σαδομαζοχιστικές σκηνές, ομαδικό σεξ, ή ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ μπορεί αρχικά να μην είχαν κανένα ενδιαφέρον για τέτοιες καταστάσεις.

Προφανώς αυτό έχει συμβεί και στον δικό σου. Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι αν τον ρωτήσεις, θα αρνηθεί πως είναι εθισμένος και δεν θα παραδεχτεί τον συσχετισμό ανάμεσα στη χρήση του υλικού αυτού και την ομολογουμένως αραιή συχνότητα των σεξουαλικών επαφών σας.

Ωστόσο, αν θέλεις να παραμείνεις μ' αυτόν τον άντρα, σίγουρα θα πρέπει να του κάνεις μια σχετική κουβέντα, παροτρύνοντας τον αρχικώς να βλέπετε μαζί το υλικό αυτό για να παίρνετε έμπνευση. Έτσι, ίσως καταφέρεις να εξασφαλίσεις τη συνεργασία του και να του κεντρίσεις περισσότερο το ενδιαφέρον για πραγματικό σεξ σε πιο τακτική βάση.

Να ξέρεις όμως, ότι συχνά τέτοιου είδους εθισμοί, ιδιαίτερα όταν εκδηλώνονται από την αρχή μιας σχέσης και δεν είναι αποτέλεσμα μιας αναγκαστικής αποχής από το σεξ (όπως μπορεί να συμβεί σε ένα ερωτικά ισορροπημένο ζευγάρι π.χ. κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας της συντρόφου, ή της λοχείας), κρύβουν μια διαταραγμένη αντίληψη των σχέσεων και σ' αυτή την περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν.

Δηλαδή μιλάμε για μια αντίληψη που στη βάση της έχει τον φόβο της ουσιαστικής οικειότητας, η οποία είναι αναγκαία για τη δημιουργία μιας ικανοποιητικής ερωτικής σχέσης. Αν λοιπόν πρόκειται για μια τέτοια περίπτωση, όπου η πορνογραφία λειτουργεί ως θωράκιση και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ουσιαστικού δεσμού με ένα άλλο άτομο, τότε οι ελπίδες για τον καλό σου να την εγκαταλείψει είναι πολύ μικρές.

Με άλλα λόγια, πιστεύω ότι αξίζει ίσως να κάνεις μια προσπάθεια να τον ξεκολλήσεις από την πορνογραφία, αλλά αν δεν δεις χειροπιαστό αποτέλεσμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, θα είναι χάσιμο χρόνου να επιμείνεις μαζί του, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα συνεχίσεις να στερείσαι την ικανοποίηση στον ερωτικό τομέα και είναι κρίμα να βασανίζεσαι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ