Εχουμε ''τέρμα'';

26.05.2012
Τι συμβαίνει όταν το μόριο του άντρα είναι ευμεγέθες και η γυναίκα πονάει στην ολοκληρωτική του διείσδυση; Όταν ο σύντροφός μας λέει πως κάπου ''σκοντάφτει'';

Θεία Λουκία, τι συμβαίνει όταν το μόριο του άντρα είναι ευμεγέθες και η γυναίκα πονάει στην ολοκληρωτική του διείσδυση; Όταν ο σύντροφός μας λέει πως κάπου ''σκοντάφτει''; Μπορεί να λυθεί ένα τέτοιο πρακτικό πρόβλημα; Διότι εκείνος δεν ολοκληρώνει και εύλογα θα ξενερώνει. Έχει ''τέρμα'' ο γυναικείος κόλπος για εμάς που δεν έχουμε ακόμη γίνει μητέρες; Μήπως τα αίτια ανάγονται στην ψυχολογία; Τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει; Σε παρακαλώ, βοήθησέ μας. Κάποιες μέρες το πρόβλημα διογκώνεται. Με εκτίμηση...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαράκι μου, το αν έχεις γεννήσει ή όχι δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού κανονικά ο γυναικείος κόλπος είναι ιδιαίτερα ελαστικός και μπορεί να προσαρμοστεί στα πέη όλων των μεγεθών (φαντάσου μόνο ότι χωράει ολόκληρο βρέφος κατά τον τοκετό), ήδη από την ηλικία της σεξουαλικής ωριμότητας, δηλαδή, από την εποχή που έχεις την πρώτη σου περίοδο.

Ωστόσο, αν η διείσδυση γίνει πρόωρα, ή βιαστικά και η γυναίκα δεν έχει ερεθιστεί αρκετά, ή αν δεν έχει αρκετά υγρά, τότε το σεξ γίνεται επώδυνο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν η γυναίκα είναι αγχωμένη ή κουρασμένη και ουσιαστικά δεν έχει διάθεση για παιχνίδια, αλλά το κάνει μόνο για να ευχαριστήσει τον σύντροφο της.

Ένα άλλος λόγος που μπορεί να κάνει τον άντρα να νιώθει ότι "σκοντάφτει" κάπου είναι μια ασύμβατη ερωτική στάση, ή η αντίστροφη κάμψη της μήτρας, δηλαδή μια ανατομική ιδιαιτερότητα που κάνει τον τράχηλο να προβάλει με διαφορετικό τρόπο μέσα στον κόλπο.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά με τον σύντροφο σου -τόσο ώστε εσύ να θέλεις πραγματικά πολύ να τον νιώσεις μέσα σου- κι αν παρόλα αυτά δεν έχεις αρκετά υγρά, να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό λιπαντικό με βάση το νερό που θα βρεις σε όλα τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ράφι με τα προφυλακτικά. Επίσης, η αρχική διείσδυση και οι πρώτες κινήσεις πρέπει να γίνονται σχετικά αργά και προσεκτικά ώστε το σώμα σου να έχει το περιθώριο να προσαρμοστεί πριν αυξήσετε την ένταση και τον ρυθμό των διεισδύσεων.

Τέλος, αν παρελπίδα δοκιμάσεις αυτές τις λύσεις αλλά εξακολουθείς να έχεις ενοχλήσεις, θα ήταν καλή ιδέα να απευθυνθείς σε έναν γυναικολόγο για να σε εξετάσει ώστε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να έχεις κάποια ανατομική ιδιαιτερότητα. Όμως ακόμη κι αυτό να συμβαίνει, η λύση βρίσκεται στην επιλογή των κατάλληλων ερωτικών στάσεων, στις οποίες θα αισθάνεσαι απολύτως άνετα.