Μετα την σχέση τι;

13.06.2012
Εφόσον μία κοπέλα είχε πολλά χρόνια ολοκληρωμένη σχέση, μετά το τέλος αυτής της σχέσης πως μπορεί να ικανοποιηθεί; Ο "αυνανισμός" είναι αρκετός;

Θεία Λουκία γεια σου. Είχα πάντα μία απορία όσο αφορά την σεξουαλική ζωή και ήρθε η ώρα να την λύσω και χρειάζομαι την βοήθεια σου. Εφόσον μία κοπέλα είχε πολλά χρόνια ολοκληρωμένη σχέση, μετά το τέλος αυτής της σχέσης πως μπορεί να ικανοποιηθεί; Ο "αυνανισμός" είναι αρκετός; Δηλαδή μια κοπέλα μέχρι να βρει την επόμενη σοβαρή σχέση ίσως περάσουν πολλοί μήνες... Επίσης το ενδεχόμενο να πάει με όποιον να 'ναι αποκλείεται. Οπότε τι κάνει; Βρίσκομαι σε αυτήν την φάση. Είμαι χωρίς σχέση 3 μήνες, δεν μου λείπει το σεξ ακόμη, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον θα νιώσω και αυτήν την έλλειψη και απλά χρειάζομαι μια ειδική γνώμη.
Μαρία μου, σίγουρα ο αυνανισμός δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σεξ, με την έννοια ότι δεν μπορεί να σου προσφέρει τη συναισθηματική ανάταση που σου προσφέρει η ερωτική πράξη με έναν σύντροφο. Όμως η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί ένα πολύ καλό υποκατάστατο του σεξ, αφού σε ανακουφίζει από τη σεξουαλική ένταση και λειτουργεί εξίσου ευεργετικά από σωματική άποψη όπως και το συντροφικό σεξ (απομακρύνει το στρες, βοηθάει στη λειτουργία της καρδιάς και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα).
Συνεπώς, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να προβληματίζεσαι και να μην ενδώσεις μόλις νιώσεις την ανάγκη.