Κατάλληλη ηλικία για σεξ

02.07.2012
Δεν έχω προχωρήσει μια σχέση σε ολοκλήρωση. Κάποιες φίλες μου το έχουν κάνει ήδη και λένε ότι ήταν πολύ διασκεδαστικό.

Λοιπόν,αγαπητή μου θεία,είμαι 15 χρονών και ως τώρα δεν έχω προχωρήσει μια σχέση σε ολοκλήρωση. Κάποιες φίλες μου το έχουν κάνει ήδη και λένε ότι ήταν πολύ διασκεδαστικό. Η μαμά μου πιστεύει πως δεν πρέπει από τώρα να προχωρήσω και ότι είμαι αρκετά μικρή. Κατά τη γνώμη της η κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα 17 και γενικά την βρίσκω υπερβολική. Αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για αυτό... Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου σχετικά με το όλο θέμα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αντωνία μου, το ολοκληρωμένο σεξ είναι μεν πράγματι διασκεδαστικό, αλλά δεν είναι παιχνίδι, όπως η κούνια που κάνουμε στην παιδική χαρά. Αν το σκέφτεσαι μ' αυτόν τον τρόπο τότε σίγουρα δεν είσαι ακόμα στην κατάλληλη ηλικία για να το κάνεις.

Γενικότερα, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία για τις ολοκληρωμένες σχέσεις, αφού κάθε άνθρωπος ωριμάζει με διαφορετικούς ρυθμούς και εκφράζει με διαφορετικό τρόπο τις ανάγκες του. Τα δεκαεπτά που λέει κι η μαμά σου, είναι απλώς ένας μέσος όρος για την πρώτη φορά, ένας αριθμός που σημαίνει ότι κάποιοι το κάνουν νωρίτερα και κάποιοι αργότερα από αυτή την ηλικία, αλλά δεν αποτελεί κάποιο κριτήριο από μόνο του.

Το καλύτερο κριτήριο για το νωρίς ή αργά είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το κάνεις. Αν δηλαδή νιώθεις πραγματικά την ανάγκη γι' αυτό κι αν έχεις βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα σου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη ώστε να μοιραστείς μαζί του μια τόσο προσωπική σου στιγμή. Αλλιώς, αν δεν το λαχταράς με όλο σου το είναι κι αν δεν έχεις κοντά σου αυτό το πρόσωπο, τότε είναι πολύ νωρίς για σένα και δεν θα πρέπει να βιαστείς.

Εντωμεταξύ, μέχρι να έρθει εκείνη ώρα, χρησιμοποίησε τον χρόνο σου και τη δικαιολογημένη περιέργεια σου για να ενημερωθείς καλύτερα για τους τρόπους προφύλαξης από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ώστε να είσαι απόλυτα έτοιμη, σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά!