Αυνανισμός

16.07.2012
Σε τι ηλικία περίπου αρχίσουνε τα κορίτσια να αυνανίζονται;

Καλησπέρα Θεία Λουκία, και συγχαρητήρια για την υπέροχη στήλη σου! Ευχαριστώ που διαβάζεις το μήνυμα μου και να ξέρεις πως θα εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσες γιατί σου είχα ξανά στείλει αυτό το μήνυμα και δεν μου απάντησες! Θα ήθελα να ρωτήσω για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους το εξής: Είμαι ο 18 χρονών με λένε Γιάννη, επειδή αυτά τα συζητάμε με άλλα αγόρια στο σχολείο, ξέρω από τις συζητήσεις μας αλλά και από την εμπειρία μου, ότι τα αγόρια αρχίζουν να αυνανίζονται (ανάλογα με την περίπτωση) περίπου στα 11. Θα μπορούσες να μου πεις σε τι ηλικία περίπου αρχίσουνε τα κορίτσια να αυνανίζονται;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γιάννη μου, πρώτα απ' όλα να πούμε ότι ο αυνανισμός στα κορίτσια, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, δεν είναι εξίσου μαζικό φαινόμενο όπως στ' αγόρια. Δηλαδή υπάρχουν πολλά κορίτσια που δεν αυνανίζονται ποτέ, για διάφορους λόγους -όπως η πολύ αυστηρή αγωγή, αλλά και το ότι μπορεί να μην έχουν ανακαλύψει τον τρόπο, αφού η ανατομία τους δεν τις διευκολύνει σ' αυτό.

Άλλα κορίτσια πάλι μπορεί να αυνανίζονται τακτικά από μικρή ηλικία που (πιο σπάνια) ξεκινάει με τα πρώτα σημάδια τις εφηβείας τους, δηλαδή γύρω στα 9-10 ή (πιο συχνά) κοντά στην πρώτη τους περίοδο, δηλαδή γύρω στα 12-13.

Σε κάθε περίπτωση, ο κοριτσίστικος αυνανισμός μπορεί να μην τις οδηγεί σε οργασμό από την αρχή (μερικές γυναίκες δεν τον έχουν γευτεί ποτέ, ούτε και αργότερα με το σεξ), καθώς απαιτεί πολύ περισσότερη ευρηματικότητα και εμπειρία σε σύγκριση με τον αγορίστικο αυνανισμό που έρχεται αυθόρμητα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού είναι πασιφανές τι χρειάζεται να κάνεις.

Πάντως, γενικότερα να ξέρεις ότι ο αυνανισμός παραμένει ταμπού ακόμα και για πολλές ενήλικες γυναίκες και σπάνια συζητιέται στις γυναικοπαρέες, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που ακόμη κι αν βρίσκουν συχνά ικανοποίηση μ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να αρνούνται να το παραδεχτούν ακόμη και στις κολλητές τους ή στο αγόρι τους.