Μαλακή στύση-γρήγορη εκσπερμάτιση

12.10.2012
Στους 6 αυτούς μήνες που είμαστε μαζί, μόνο μία φορά επιτεύχθηκε διείσδυση, με μεγάλη δυσκολία, λόγω της μαλακής στύσης και η εκσπερμάτιση έρχεται πάντα μέσα σε ένα με δύο λεπτά...

Είμαι 27 ετών κι έχω εδώ και 6 μήνες σχέση με έναν υπέροχο άντρα, 35 ετών. Είναι ό,τι ακριβώς έψαχνα και το ίδιο λέει κι εκείνος για μένα. Πνευματικά και συναισθηματικά είναι μιά καταπληκτική σχέση. Είμαστε πολύ ερωτευμένοι και αγαπιόμαστε ειλικρινά. Το πρόβλημα είναι στο σεξ. Έχει αφ' ενός πολύ μαλακή στύση, πράγμα που κάνει την διείσδυση αδύνατη και αφ' ετέρου πολύ γρήγορη εκσπερμάτιση. Στους 6 αυτούς μήνες που είμαστε μαζί, μόνο μία φορά επιτεύχθηκε διείσδυση, με μεγάλη δυσκολία, λόγω της μαλακής στύσης και η εκσπερμάτιση έρχεται πάντα μέσα σε ένα με δύο λεπτά απ' την όποια επαφή μας (στοματικό σεξ, με το χέρι, κλπ.)

Να προσθέσω, ότι αφ' ενός εμένα δεν μου έχει ξανατύχει (είχα δύο προηγούμενες σχέσεις) και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, αφ' ετέρου, ο ίδιος έχει έντονο πάθος, πολύ συχνή ερωτική-σεξουαλική διάθεση, με ένταση και ορμή που δεν αντιστοιχούν στην μαλακή αυτή στύση. Είναι σπάνιος άνθρωπος και τον αγαπώ πολύ, δεν θέλω να τον πληγώσω και γι' αυτό είμαι πολύ προσεκτική και διακριτική. Τον έχω ρωτήσει αν φταίει κάτι που κάνω, ή αν δεν του αρέσει κάτι για να το αποφεύγουμε, αλλά πάντα η απάντηση που μου δίνει (με πολύ όμορφο και ευγενικό τρόπο), είναι ότι θέλει λίγο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί στην σχέση μας. Επειδή αυτό είναι για τους άντρες ενα πολύ ευαίσθητο θέμα, θέλω να το χειριστώ με ευγένεια κι ευασθησία, γιατί εξάλλου τον αγαπώ και τον νοιάζομαι και σε καμία περίτπωση δεν θέλω να τον στεναχωρήσω, να τον πιέσω, να τον κάνω να νιώσει άβολα, πράγμα που μπορεί και να επιδεινώσει την κατάσταση.

Να δώσω ακόμα μερικά στοιχεία: έχουμε και οι δύο καλές και σταθερές δουλειές, δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα (χωρίς να είμαστε πλούσιοι), έχουμε και οι δύο δικό μας σπίτι, δεν έχουμε δηλαδή ιδιαίτερα προβλήματα στη ζωή μας (εκτός απ' το αρνητικό γενικό κλίμα της οικονομικής κρίσης που μας προβληματίζει σαν έλληνες πολίτες). Θέλω δηλαδή, να πω, ότι δεν έχουμε άγχος ή στρες για κάτι συγκεκριμένο. Δεν καυγαδίζουμε, έχουμε μιά πολύ όμορφη κι αρμονική σχέση. Θα ήθελα πάρα πολύ την συμβουλή σας! Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ναταλία μου, καταλαβαίνω την ευαισθησία σου στο να μην θέλεις να πληγώσεις τον άνθρωπο σου, αλλά πρέπει κι εσύ να καταλάβεις ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον αφού κι εσύ άνθρωπος είσαι και δικαιούσαι μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Βλέπεις ένα εξάμηνο είναι αρκετός καιρός για να μην έχει μπορέσει να επανέλθει σε μια κανονική στυτική λειτουργία, αν την είχε ποτέ βέβαια. Άλλωστε, το πρόβλημα είναι διπλό αφού εκτός από στυτική δυσλειτουργία (όπως ονομάζεται η χαλαρή στύση) ο καλός σου πάσχει και από πρόωρη εκσπερμάτωση.

Αυτά τα δύο μαζί μπορεί να προκαλούνται από πλήθος παραγόντων, οι οποίοι ίσως και να συνδυάζονται με διάφορους τρόπους μεταξύ τους. Ωστόσο, οι δύο βασικές κατηγορίες παραγόντων είναι οι οργανικοί (όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο ζακχαρώδης διαβήτης, οι ασθένειες του θυρεοειδούς, η φίμωση ή άλλες παθήσεις του πέους) και οι ψυχολογικοί (όπως το άγχος της απόδοσης, τα αρνητικά ερωτικά βιώματα ή πεποιθήσεις κ.λπ.) που και οι δύο μπορούν να θεραπευτούν, αν αντιμετωπιστούν μεθοδικά.

Γι' αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια ανοιχτή κουβέντα με τον καλό σου, χωρίς υπεκφυγές και να του ζητήσεις να χειριστείτε το όλο θέμα πιο συστηματικά και πρακτικά, αφού μόνο η υπομονή σου δεν φαίνεται να επαρκεί. Το καλύτερο μάλιστα θα ήταν να απευθυνθείτε σε ένα σεξολογικό ή ανδρολογικό κέντρο (για να μην τρέχετε από τον έναν γιατρό στον άλλο), όπου οι ειδικευμένοι γιατροί και ψυχολόγοι θα αξιολογήσουν συνολικά το πρόβλημα, τόσο από κάθε σκοπιά και θα σας προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις.

Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβεις που θα πρέπει να δώσεις έμφαση στην προσέγγιση του αγαπημένου σου είναι να παρατηρήσεις (διακριτικά) αν έχει καλές πρωϊνές στύσεις. Σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υποψιαστείς ότι τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας του είναι ψυχολογικά (κάτι που δικαιολογεί και την πρόωρη εκσπερμάτωση). Αν όμως διαπιστώσεις ότι η στύση του απουσιάζει ακόμη κι όταν ξυπνάει το πρωί, θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ο καλός σου να αντιμετωπίζει και κάποια οργανικά προβλήματα τα οποία ίσως και να μην έχει εντοπίσει ακόμα από μόνος του.

Σίγουρα το όλο πρόβλημα δεν έχει να κάνει μαζί σου, αλλά η συμπαράσταση σου στις επισκέψεις του στον γιατρό θα του δείξει έμπρακτα ότι έχεις σκοπό να παραμείνεις στο πλευρό του και να τον στηρίξεις σε ό,τι χρειαστεί χωρίς να τον απορρίπτεις ή να τον κριτικάρεις.

Δυστυχώς, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση για την επιβίωση της σχέση σας. Οπλίσου με θάρρος λοιπόν και κάνε αυτό που χρειάζεστε και οι δύο. Διαφορετικά πόσο νομίζεις ότι θ' αντέξεις να βρίσκεσαι σε μια σχέση χωρίς ικανοποιητικό σεξ;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ