Προβλημα στυσης

15.10.2012
Μετα απο 2 επεμβασεις δεν εχω σχεδον καθολου στυση. Θα ξανα αποκτησω ποτε και με ποιο τροπο;

Κυρια Λουκια ειμαι 52 ετων και μετα απο 2 επεμβασεις (λυση συμφυσεων και περιτομη) δεν εχω σχεδον καθολου στυση. Θα ξανα αποκτησω ποτε και με ποιο τροπο; Σας ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μάνο μου, δεν ξέρω πόσος καιρός έχει περάσει από αυτές τις επεμβάσεις, αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται κάποιο διάστημα και μετά την επούλωση μέχρι να αποκατασταθεί σταδιακά η ευαισθησία των ιστών που έχουν τραυματιστεί. Επιπλέον, δεδομένης της περιτομής, μπορεί να ανακαλύψεις ότι χρειάζεσαι διαφορετικού τύπου ερεθισμό με το χέρι, αφού η απομάκρυνση της ακροποσθίας μετατοπίζει και τις ζώνες διέγερσης του πέους. Πειραματίσου λοιπόν με διαφορετικές τεχνικές για να καταλήξεις ποια είναι πιο αποτελεσματική για σένα.

Ωστόσο, αν δυσκολεύεσαι να ερεθιστείς ακόμη και με το άγγιγμα και όχι μόνο στην αυθόρμητη στύση, νομίζω ότι θα πρέπει να συζητήσεις το θέμα με τον ουρολόγο σου, ο οποίος θα μπορέσει να σου δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το πώς να κινηθείς. Εδώ να ξέρεις ότι η απουσία πρωινής στύσης, είναι κάτι που θα πρέπει να στρέψει οπωσδήποτε το ενδιαφέρον σου σ' αυτη την κατεύθυνση.

Μάλιστα, καθώς η απώλεια της στύσης είναι από τα πρώτα σημάδια καρδιαγγειακής νόσου (και μπαίνεις και σε επικίνδυνη ηλικία), ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποιες γενικές εξετάσεις για αποκλεισθεί αυτό το ενδεχόμενο και να διαπιστωθεί κατά πόσο η αιμάτωση της περιοχής γίνεται κανονικά.

Επίσης, να ξέρεις ότι άλλες ασθένειες που επηρεάζουν τη λειτουργία της στύσης είναι ο ζακχαρώδης διαβήτης, τα προβλήματα με τον θυρεοειδή, αλλά και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, ηρεμιστικών και άλλων ψυχοτρόπων φαρμάκων. Όλες αυτές οι περιπτώσεις βέβαια, μπορούν να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν, με την προϋπόθεση να συνεργάζεσαι με τον γιατρό σου.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ψυχολογικό παράγοντα που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση, ιδιαίτερα αν το όλο θέμα σε έχει αγχώσει, οπότε μπορεί να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Σε κάθε περίπτωση, αν πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πιστεύω ότι γρήγορα θα απαλλαγείς από το πρόβλημα σου και θα επανέλθεις ετοιμοπόλεμος κατά βούληση.