Οιδιποδειο;; sos

21.10.2012
Απο εκεινη τη στιγμη κ μετα νοιωθω ερωτικα για τη μανα μου πραγμα που με γεμιζει ενοχες. Εχω αυνανιστει αρκετες φορες φερνοντας στο μυαλο μου το σκηνικο...

Καλησπερα ειμαι 16 ετων κ απο το καλοκαιρι μου συμβαινει το εξης, ημουν με τη μητερα μου η οποια ειναι ωραια γυναικα κ ουδεποτε ειχα σκεφτει ετσι γι αυτην, κ γυριζαμε απ τη θαλασσα για το σπιτι σε καποιο νησι οταν καναμε μια σταση σε ενα πανηγυρι, η μητερα φορωντας ενα σορτς το οποιο της το ειχα σχολιασει οτι ειναι κοντο δεχτηκε σεξουαλ. παρενοχληση. Τι ακριβως ; Καποιος της επιασε το κωλο. Εγω επειδη το ειδα το σκηνικο εμεινα αναυδος ενω η μητερα μου τον εβρισε. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι απο εκεινη τη στιγμη κ μετα δε ξερω γιατι νοιωθω ερωτικα για τη μανα μου πραγμα που με γεμιζει ενοχες. Εχω αυνανιστει αρκετες φορες φερνοντας στο μυαλο μου το σκηνικο με το χουφτωμα ενω ειναι αρκετες οι φορες που τη παιρνω ματι οταν αλλαζει. Ολα αυτα βεβαια μεχρι να αυνανιστω κ οπου μετα εχω μεγαλες ενοχες κ η ψυχολογια μου ειναι χαλια. Πειτε μου γιατι μου συμβαινει αυτο απο εκεινο το απογευμα κ αν θα μου φυγει απο μονο του; Ευχαριστω!!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άρη μου, είναι φυσιολογικό να έχεις ερωτικές φαντασιώσεις με επίκεντρο τη μητέρα σου και δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Πολλοί νέοι της ηλικίας σου και ιδιαίτερα εκείνοι με εμφανίσιμες μητέρες όπως η δική σου, βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση με σένα.
Γενικότερα, τα αγόρια από πολύ μικρή ηλικία τρέφουν ρομαντικά συναισθήματα για τη μητέρα τους και αργότερα, καθώς μπαίνουν στην εφηβεία τα συναισθήματα αυτά αποκτούν μια σεξουαλική χροιά. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στη δική σου μέχρι πρόσφατα, αυτά τα συναισθήματα μένουν κρυμμένα στο υποσυνείδητο, δηλαδή είναι υπόγειες σκέψεις που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι κάνεις. Όμως κάποιες φορές κάτι συμβαίνει κι αυτός ο ερωτισμός προς τη μητέρα "ξυπνάει" και γίνεται συνειδητός, όπως συνέβη σε σένα όταν έγινες μάρτυρας στο σκηνικό με το χούφτωμα, όπου άρχισες να αντιλαμβάνεσαι τη μητέρα σου ως ερωτικό πλάσμα. Δηλαδή είδες για πρώτη φορά τη μητέρα σου να γίνεται στόχος μια σεξουαλικής συμπεριφοράς κι αυτό σε έκανε να συνειδητοποιήσεις τα δικά σου σεξουαλικά συναισθήματα προς εκείνη, καθώς στιγμιαία ταυτίστηκες με το άτομο που έκανε τη χειρονομία.
Δεδομένου μάλιστα ότι βλέπεις καθημερινά τη μητέρα σου, η εικόνα αυτή που σου πρόσφερε τόση κρυφή ηδονή, επαναλαμβάνεται μέσα στη σκέψη σου, σε διεγείρει κι έτσι καταλήγεις να εκτονώνεσαι με τον αυνανισμό.
Καταλαβαίνω ότι νιώθεις ενοχές, αφού η ερωτική σχέση μητέρας-γιου είναι ταμπού σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες, αλλά εφόσον μιλάμε για μια φαντασίωση και μόνο (ανεξάρτητα αν καταλήγει σε αυνανισμό ή όχι), δεν κάνεις τίποτα κακό. Με άλλα λόγια είναι κάτι αντίστοιχο σαν να φαντασιώνεσαι ότι γρονθοκοπάς έναν καθηγητή που σου έχει σπάσει τα νεύρα: όσο διασκεδάζεις σ' αυτή τη σκέψη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όμως περάσεις στην πράξη, τότε υπάρχει πρόβλημα, αφού θα έχεις ξεπεράσει τα όρια του τι είναι αποδεκτό και τι όχι.
Άλλωστε, καθώς θα αρχίσεις να δημιουργείς ερωτικές σχέσεις με κοπέλες, αυτές οι φαντασιώσεις σιγά-σιγά θα ατονίσουν και θα αντικατασταθούν με άλλες πιο ρεαλιστικές που κάποια στιγμή θα γίνουν και πράξη.
Το μόνο που δεν βρίσκω σωστό σε όλη την υπόθεση είναι να παρακολουθείς τη μητέρα σου την ώρα που αλλάζει, γιατί αυτό είναι καθαρή αδιακρισία και δεν είσαι πια παιδί για να περνάει απαρατήρητο. Ως νεαρός τζέντλεμαν λοιπόν, φρόντισε να απομακρύνεσαι από τον χώρο σ' αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να της περάσεις κι εκείνης το μήνυμα ότι σε φέρνει σε δύσκολη θέση.
Κατά τα άλλα, άσε το μυαλό σου να περιπλανηθεί σε όποια σκέψη θέλει χωρίς να καταπιέζεσαι και να αυτολογοκρίνεσαι.