Aπορια

03.12.2012
Πώς αυνανίζονται τα κορίτσια; Από ποια ηλικία ξεκινά; Είναι κάτι το ανησυχητικό;

Γεια σου θεία Λουκία!! Είναι η πρώτη φορά που ζητάω τη βοηθειά σου και θα ήθελα πολύ να μου απαντούσες εγκαίρως. Πώς αυνανίζονται τα κορίτσια (που ακούω μερικές φορές); Από ποια ηλικία ξεκινά; Ακόμα, είναι κάτι το ανησυχητικό ή θα πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ντάλια μου, ο αυνανισμός στα κορίτσια είναι λίγο πιο περίπλοκος σε σύγκριση με τ' αγόρια, γιατί η ανατομία μας δεν διευκολύνει την όλη διαδικασία και το κάθε κορίτσι αυτοσχεδιάζει, ανάλογα με την εξοικείωση που έχει με το σώμα της, αλλά και τους τυχαίους παράγοντες που την οδήγησαν στην ανακάλυψη του αυτής της πρακτικής.
Έτσι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αυνανισμού κάποιοι από τους οποίους περιλαμβάνουν τον άμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας με το χέρι, ή μπορεί να είναι πιο έμμεσοι, όπως η τριβή του αιδοίου πάνω σε έπιπλα, ή μαξιλάρια, ή ακόμη και το ρυθμικό σφίξιμο των μηρών μεταξύ τους, σε συνδυασμό με ερωτικές φαντασιώσεις και μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης. Μάλιστα, πολλά κορίτσια που συνηθίζουν να αυνανίζονται με κάποιον από τους πιο έμμεσους τρόπους δεν συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για αυνανισμό, ενώ καθόλου σπάνια μπορεί να νιώθουν και ενοχές γι' αυτή την πράξη, δηλαδή να νιώθουν ότι κάνουν κάτι κακό ή απαγορευμένο.
Ωστόσο, ο γυναικείος αυνανισμός δεν είναι ούτε κακός, ούτε απαγορευμένος, ούτε ανησυχητικός. Αντίθετα, είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική για την ανακούφιση της σεξουαλικής έντασης, η οποία είναι φυσιολογικό να αναπτύσσεται από τη στιγμή που στο σώμα μας κυκλοφορούν σεξουαλικές ορμόνες, δηλαδή ήδη από την αρχή της εφηβείας. Άλλωστε, όπως λένε και οι ειδικοί επιστήμονες, πρόκειται για μια πολύ υγιεινή πρακτική που προσφέρει πολλά οφέλη στην γενικότερη υγεία.
Περισσότερα σχετικά με το θέμα μπορείς να διαβάσεις στα άρθρα του WomenOnly, "Κάντο μόνη σου: γιατί και πώς" και "Περνώ και μόνη μου καλά: πώς & γιατί", όπου θα βρεις όλες τις πρακτικές συμβουλές που αναζητάς.
Καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση!