Τι μου συμβαινει;

02.12.2012
Tον τελευταιο χρονο αρχισα να αυνανιζομαι. Το προβλημα ειναι πως αναβω μονο οταν βλεπω ερωτικες σκηνες μεταξυ γυναικων...

Θεια Λουκια μου εχω τρομερο προβλημα, ειμαι πολυ μπερδεμενη! Σου ξαναεστειλα αλλα αυτη τη φορα απαντησε μου σε παρακαλω γιατι εχω αγχωθει πολυ... Ειμαι 17 χρονων και τον τελευταιο χρονο αρχισα να αυνανιζομαι. Το προβλημα ειναι πως αναβω μονο οταν βλεπω ερωτικες σκηνες μεταξυ γυναικων και περναω πολυ καλα! Εχω βαλει και μεταξυ ανδρα και γυναικας αλλα δεν μου βγαινει τιποτα... Μηπως ειμαι λεσβια; Εχω κανει σχεσεις με αγορια και εχω προχωρησει στα προκαταρκτικα και μου αρεσε πολυ και ηθελα να προχωρησω... Αλλα για κοπελα δεν εχω νιωσει ποτε ερωτικα. Μονο καμια φορα αν με ακουμπησει πολυ απαλα η κολλητη μου ερεθιζομαι αλλα μεχρι εκει. Τι μου συμβαινει; Δεν καταλαβαινω...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αναστασία μου, τίποτα δεν σου συμβαίνει. Εφόσον δεν επιθυμείς να δημιουργήσεις ερωτική σχέση με κάποια γυναίκα και δεν έλκεσαι γενικότερα, σεξουαλικά ή συναισθηματικά από το γυναικείο φύλο, δεν είσαι λεσβία. Το γεγονός ότι ερεθίζεσαι από ανάλογες εικόνες δεν είναι παράξενο, αφού σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες ετεροφυλόφιλες γυναίκες. Άλλωστε, μιλάμε για ερωτισμό κι ο ερωτισμός δεν έχει φύλο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν βλέπεις δύο ανθρώπους να κάνουν σεξ και να τη βρίσκουν είναι λογικό να ξυπνάνε μέσα σου ερωτικές διαθέσεις, αφού ο εγκέφαλος σου ανταποκρίνεται στο οπτικό ερέθισμα. Για τον ίδιο λόγο ερεθίζεσαι στιγμιαία από το άγγιγμα της φίλης σου, αφού το σώμα σου ανταποκρίνεται αυτόματα στην αίσθηση της αφής. Πρόκειται για ενστικτώδεις, πρωτόγονες αντιδράσεις τις οποίες δεν έχει κανένα νόημα να λογοκρίνεις.

Τώρα, το γεγονός ότι προτιμάς τις ομοφυλοφιλικές σκηνές μπορεί να έχει να κάνει με διάφορες αιτίες. Μια από αυτές είναι ότι οι σκηνές με γυναίκες είναι πιο αισθησιακές, λιγότερο "βίαιες", άρα και λιγότερο απειλητικές για σένα υποσυνείδητα. Ταυτόχρονα, καθώς βρίσκεσαι σε μια ηλικία κατά την οποία έχεις αρχίσει να εξερευνάς τη σεξουαλικότητα σου, σου έρχεται πιο εύκολο να ταυτιστείς με άτομα του ίδιου φύλου, παρά με την εικόνα ενός ετερόφυλου ζευγαριού. Γιατί είναι αλήθεια ότι ο εκ φύσεως κυριαρχικός ρόλος του άντρα κατά την ερωτική πράξη μπορεί να σε ξενίζει και να σε απωθεί ως εικόνα, αφού δεν είσαι εξοικειωμένη ακόμα με αυτή την εμπειρία.

Επιπλέον, αυτές οι ταινίες ως επί το πλείστον είναι κατασκευασμένες από άντρες για άντρες και προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις αντρικές κι όχι τις γυναικείες σεξουαλικές φαντασιώσεις, άρα είναι απόλυτα λογικό να μην σε συγκινούν.

Τέλος, μ' αυτή την αφορμή, είναι σημαντικό να μάθεις να ξεχωρίζεις τη φαντασίωση από τις επιθυμίες σου, αφού πολλές φορές αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται πουθενά. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες μπορεί να φαντασιώνονται ότι πέφτουν θύμα βιασμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμούν να τις βιάσουν στην πραγματικότητα. Απλά είναι ένα παιχνίδι του μυαλού, κατά το οποίο μπαίνοντας στον ρόλο του θύματος, αυτές οι γυναίκες απελευθερώνονται από τις ενοχές τους για το σεξ και έτσι επιτρέπουν στον εαυτό τους να ανταποκριθεί πιο άνετα στα σωματικά ερεθίσματα.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' ανησυχείς για τίποτα. Όμως, θα πρέπει να ξέρεις ότι η χρήση της πορνογραφίας και ιδιαίτερα μέσω ίντερνετ είναι ιδιαίτερα εθιστική, αφού σου προσφέρει άμεσο και πολύ έντονο ερέθισμα, αποδυναμώνοντας τη φαντασία. Μ' αυτή τη λογική, πιστεύω ότι θα ήταν καλό να την περιορίσεις λιγάκι, όχι ως προς τη θεματολογία, αλλά ως προς τη συχνότητα και να μάθεις σιγά-σιγά να χρησιμοποιείς περισσότερο το μυαλό σου κατά τον αυνανισμό, πλάθοντας και λειτουργώντας με τα δικά σου ερωτικά σενάρια, κάτι που θα σου φανεί πολύ χρήσιμο και αργότερα όταν αποκτήσεις ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις.