Πονος κατα τη διαρκεια του σεξ

26.03.2013
Δοκιμασαμε καποιες φορες να κανουμε σεξ αλλα μολις κανει εισοδο το πεος στον κολπο ποναω παρα πολυ και του λεω να σταματησει.

Γεννησα πριν 10 μηνες με καισαρικη. Εγω δεν εχω ερωτικη επιθυμια επειδη γεννησα προωρα εφταμηνιτικο και εχει πολλα προβληματα υγειας και τρεχουμε συνεχεια σε πολλους γιατρους και κανει αναλυσεις, φυσιοθεραπειες, λογοθεραπειες, εργοθεραπειες. Κυριολεκτικα ειμαι χαλια και ψυχολογικα και σωματικα και αρρωσταινω συνεχεια. Ο αντρας μου εχει συνεχια ερωτικη ορεξη. Δοκιμασαμε καποιες φορες να κανουμε σεξ αλλα μολις κανει εισοδο το πεος στον κολπο ποναω παρα πολυ και του λεω να σταματησει. Είναι φυσιολογικο να ποναω μετα τον τοκετο; Πονουσα παρα πολυ και πριν να μεινω εγκυος. Τι να κανω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοπέλα μου, το γεγονός ότι πονάς δεν έχει καμιά σχέση με τον τοκετό, αλλά με το γεγονός ότι έχεις κάποιο άλλο κόλλημα που σε εμποδίζει να απολαύσεις το σεξ. Άλλωστε, δεν γέννησες με φυσιολογικό τοκετό, που σημαίνει ότι τα γεννητικά σου όργανα παραμένουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση με εκείνη προ του τοκετού.

Επίσης, εφόσον δεν έχεις ερωτική επιθυμία είναι λογικό να πονάς κατά τη διείσδυση, αφού δεν ερεθίζεσαι ώστε να παράγεις αρκετά υγρά κι αυτό από μόνο του κάνει επώδυνη τη σεξουαλική πράξη.

Ακόμη, πρέπει να ξέρεις ότι η ψυχολογική σου κατάσταση είναι πολύ σημαντική για την ύπαρξη της ερωτικής επιθυμίας. Έτσι αν τώρα ζεις κάτω από συνθήκες μεγάλου συναισθηματικού στρες εξαιτίας των προβλημάτων του παιδιού σου, είναι επόμενο να μην έχεις ερωτική διάθεση.

Αλλά το γεγονός ότι είχες προβλήματα στο συγκεκριμένο θέμα και πριν την εγκυμοσύνη σου με κάνει να υποψιάζομαι ότι έχεις γενικότερα ένα κόλλημα και με το ίδιο το σεξ και θα πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο αν θέλεις να κρατήσεις τον άντρα σου. Γιατί είναι βέβαιο ότι χωρίς σεξ κάποια στιγμή εκείνος θα στραφεί στην απιστία, ή ακόμα και να οδηγηθείτε στον χωρισμό.

Βέβαια, μπορεί να φταίει ως ένα βαθμό κι εκείνος για την όλη κατάσταση, αν ας πούμε είναι αδέξιος ή βιαστικός και δεν γνωρίζει τον τρόπο να σε κάνει να ερεθιστείς.

Ωστόσο, πριν φτάσετε στο σημείο να τον κατηγορήσεις, συζήτησε το πρόβλημα με τον γυναικολόγο σου, για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο ανατομικό πρόβλημα που σε εμποδίζει να απολαμβάνεις τη σεξουαλική πράξη και ανάλογα με το τι θα σου πει, ακολούθησε τις οδηγίες του προκειμένου να ξεφύγεις από αυτόν τον οδυνηρό φαύλο κύκλο. Καθώς, μην ξεχνάμε ότι ο φόβος πως θα πονέσεις είναι αρκετός για να σε κάνει να πονέσεις, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανένας άλλο λόγος γι' αυτό.