Άρνηση για sex

16.07.2013
Εδώ και 2-2,5 περίπου χρόνια η γυναίκα μου έχει μια μόνιμη άρνηση για sex. Μιλάμε για συχνότητες που φτάνουν τις 8-10 φορές τον χρόνο!

Θεία Λουκία καλημέρα. Είμαι παντρεμένος με ένα μικρό μωράκι και εδώ και 2-2,5 περίπου χρόνια η γυναίκα μου έχει μια μόνιμη άρνηση για sex. Μιλάμε για συχνότητες που φτάνουν τις 8-10 φορές τον χρόνο! Παλιότερα, ιδίως στην αρχή είχαμε ζήσει ονειρικές περιόδους και ξέρω και μου το λέει ακόμη πως είμαι πολύ καλός εραστής, όπως και αυτή. Το στοματικό sex γίνεται και αυτό με την ίδια συχνότητα. Εγώ όμως δεν αντέχω άλλο, δεν θέλω να φτάσω στον αυνανισμό, αλλά δεν αντέχσω αυτή την κατάσταση. Και όταν τελικά έρχεται η στιγμή που θα θελήσει (σε άσχετες στιγμές ή μετά από παράπονα δικά μου) η επιθυμία μου είναι τόσο μεγάλη που "τελειώνω" πολύ γρήγορα, δηλαδή 3-5 min. Αυτό δεν είναι ευχαρίστηση...και σκέφτομαι πως και το παιδάκι μας μεγαλώνει και θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο να κάνουμε έρωτα στο μέλλον και συγχίζομαι...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φίλε μου, καταλαβαίνω την αγωνία σου και το παράπονο σου και πιστεύω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις ήρεμα και ψύχραιμα το θέμα με τη γυναίκα σου για να βρείτε μια κοινώς αποδεκτή λύση. Δηλαδή, μην περιμένεις την επόμενη φορά που θα έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι απλά να της ζητήσεις να κάνετε σεξ, αλλά να της ανοίξεις κουβέντα επί τούτου, χωρίς άλλη αφορμή.

Σ' αυτή την κουβέντα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι η απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ σε ένα από τα δύο μέλη ενός ζευγαριού συνήθως κρύβει από πίσω της κάποιον καταπιεσμένο θυμό, ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη κι ασυνείδητα με αφορμή κάποια περιστατικά. Γι' αυτό και η διάθεση σου όταν μιλήσετε πρέπει να είναι συνεργατική και διερευνητική και όχι επιθετική ή απαιτητική, προκειμένου η συζήτηση να φέρει κάποιο αποτέλεσμα και να λυθεί η όποια παρεξήγηση.

Επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το σεξ υπακούει στη δύναμη της συνήθειας κι έτσι μπορεί ένα ζευγάρι να "ξεμάθει" να το κάνει, ως αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας για τη σύλληψη του μωρού, μιας δύσκολης εγκυμοσύνης, ή ακόμη και λόγω της καθημερινής κούρασης από τη φροντίδα ενός βρέφους. Ταυτόχρονα δε, εξαιτίας όλων αυτών των φορτισμένων καταστάσεων μια γυναίκα μπορεί να χάσει την αίσθηση ότι είναι επιθυμητή και να χρειάζεται λίγη ηθική ενίσχυση σ' αυτόν τον τομέα.

Σε κάθε περίπτωση η λύση βρίσκεται στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ σας και στην επαναφορά ενός ρομαντικού κλίματος στη σχέση σας, θυμίζοντας στους εαυτούς σας ότι εκτός από γονείς παραμένετε ανδρόγυνο.

Όσο για τους φόβους σου ότι θα έχετε λιγότερες ευκαιρίες για σεξ όσο μεγαλώνει το παιδί σας, δεν ευσταθούν, εφόσον όταν υπάρχει θέληση βρίσκεται και ο τρόπος...