Βοηθεια!

18.11.2014
Έχω 12 μέρες καθυστέρηση, παρολ'αυτά σκέφτομαι οτι μπορεί να είναι και από το άγχος...

Θεία μου, καθημερινά διαβάζω την στήλη σου και τώρα που μου προέκυψε ένα γυναικολογικό πρόβλημα αποφάσισα να σου στείλω. Αρχικά να πω οτι είμαι 18 χρονών, έχω αγόρι αλλά έχω ξεκινήσει και τις σεξουαλικές επαφές. Το πρόβλημα μου είναι οτι η περίοδος καθυστερεί πάρα πολύ. Έχω 12 μέρες καθυστέρηση, παρολ'αυτά σκέφτομαι οτι μπορεί να είναι και από το άγχος λόγω σχολικών διαγωνισμάτων καθώς και ο κύκλος μου είναι πολύ ασταθής. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι οτι σε περίπτωση εγκυμοσύνης στις πόσες μέρες ξεκινάνε τα σημάδια (εμμετοί,πρηξιμο στηθους κτλ; ). Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης στις 12 μέρες καθυστέρησης; Σε παρακαλώ βοήθησε με δεν ξέρω τι να κάνω, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λίνα μου, εφόσον διαβάζεις καθημερινά τη στήλη μου, ήδη θα έπρεπε να ξέρεις από τις εκατοντάδες φορές που έχω απαντήσει σε ανάλογες ερωτήσεις, ότι όταν είμαστε σεξουαλικά ενεργείς και έχουμε περισσότερο από μια μέρα καθυστέρηση, κάνουμε τεστ εγκυμοσύνης και δεν περιμένουμε να δούμε την κοιλιά μας να φουσκώνει και να νιώσουμε το μωρό να κλωτσάει για να διαπιστώσουμε αν είμαστε έγκυοι.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και στην περίπτωση σου. Άλλωστε, τα δευτερεύοντα συμπτώματα της εγκυμοσύνης (π.χ. εμετοί, αίσθηση κόπωσης, συχνουρία κ.λπ.) μπορεί να μην εμφανιστούν ποτέ, ενώ όταν παρουσιάζονται πολλές φορές οφείλονται σε άσχετους λόγους, χωρίς να υπάρχει εγκυμοσύνη.

Γι' αυτό κάνε το τεστ και σταμάτα να παίζεις την κολοκυθιά. Επίσης, εφόσον είσαι σεξουαλικά ενεργή, να ξέρεις ότι υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα στην στήλη της Υγείας του WomenOnly τα οποία μπορούν να σε φωτίσουν στο θέμα της λειτουργίας του αναπαραγωγικού σου συστήματος και θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.