Δεν ξερω τι να κανω να μεινω η να φυγω;

20.11.2014
Νιωθω ασχημα που τωρα εγω ειμαι καλα κ αυτη δεν εχει δουλεια. Να συνεχισω να κανω το κοροιδο;

Θεια Λουκια σου εχω ξαναστειλει παλι για επαγγελματικο και μ ειχες απαντησει, δεν ξερω μαλλον μου τρεχει. Λοιπον το καλοκαιρι μια φιλη μ με εβαλε σε ενα μαγαζι που δουλευε να κανω τα ρεπο μετα απο λιγο καιρο αυτη ηθελε να φυγει πριν φυγει ομως εγω εκατσα κ της μιλησα τς ειπα οτι να σκεφτει πριν κανει το οτιδηποτε να παει αλλου. Δεν αλλαξε γνωμη κ πηγε σε μια δουλεια που δεν ηταν τοσο σταθερη σαν αυτη που ειχε αλλα αυτη πηγε κ πηρα εγω την θεση της. Τωρα εφυγε αυτη απο την αλλη δουλεια, κ νομιζω οτι θελει να ξαναγυρισει αλλα ντρεπεται να μου τ πει και το μαγαζι το εχουν συγγενεις της. Τι θεση να παρω; Ολοι μ λενε να μην της πω τιποτα, ας προσεχε. Εγω νιωθω ασχημα που τωρα εγω ειμαι καλα κ αυτη δεν εχει δουλεια. Να συνεχισω να κανω το κοροιδο; Γιατι πριν φυγει της μιλησα αλλα εκανε το δικο της. Θελω τη βοηθεια σου παλι.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εβελίνα μου, προφανώς και πρέπει να κρατήσεις τη δουλειά σου χωρίς να της κάνεις καμιά κουβέντα αν δεν σου την ανοίξει εκείνη. Εκείνη αποφάσισε να φύγει για τους δικούς της λόγους κι εκείνη φέρει την ευθύνη για τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης.

Ακόμη κι αν εκείνη νόμιζε φεύγοντας ότι θα αφήσει εσένα στο πόδι της για να της κρατάς "ζεστή την καρέκλα" αν θελήσει να επιστρέψει, πολύ κακώς είχε τέτοια άποψη. Το γεγονός είναι ότι εσύ δεν της χρωστάς αυτή τη θέση, ούτε της την έκλεψες, ούτε και θα μείνεις εσύ άνεργη επειδή εκείνη παίρνει λανθασμένες αποφάσεις για τη ζωή της.

Όλο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το "να κάνεις το κορόιδο". Το να κάνεις το κορόιδο σημαίνει ότι έχει κάνει κάποιο λάθος, ή κάτι κακό σε κάποιον και μετά προσπαθείς να αποποιηθείς τις ευθύνες σου. Όμως εσύ δεν φέρεις καμιά ευθύνη για τις επιλογές ενός άλλου ανθρώπου.

Αντίθετα, θα είσαι η ίδια το κανονικό κορόιδο αν παραχωρήσεις τη θέση σου στη φίλη σου, αφού έτσι παραιτείσαι από κάτι που σου ανήκει δικαιωματικά υπέρ κάποιου που δεν θα έπρεπε να είχε καμιά τέτοια αξίωση από εσένα.

Άλλωστε, με τη συμπεριφορά που επέδειξε εκείνη απέναντι στους συγγενείς της όταν έφυγε, δεν ξέρεις καν αν την θέλουν να δουλέψει κοντά τους ξανά, ενώ ακόμη κι αν τη θέλουν επειδή την νοιάζονται και την αγαπούν τόσο πολύ, τότε σίγουρα θα της βρουν κάτι να κάνει κι ας μην την χρειάζονται πραγματικά.