Το πρώτο μου αγόρι

21.11.2014
Θέλω να του πάρω ξεχωριστό δώρο για τα Χριστούγεννα. Τι θα του πάρω και να χαρεί παρά πολύ και...

Γεια σας κυρία θεία Λουκία διαβάζω αυτά που γράφετε είναι τέλεια! Και με βοηθά αυτό! Θέλω να σας πω κάτι τι με αγχώνει... Εγώ με το αγόρι μου είμαστε 1 χρόνο και 1 μήνα τα πάμε παρά πολύ καλά αγαπιόμαστε τρελά και το δειχνομαστε πως να σας το πω... δεν μπορώ να το περιγράψω! Και θέλω να του πάρω ξεχωριστό δώρο για τα Χριστούγεννα. Τι θα του πάρω και να χαρεί παρά πολύ και να του δείξω ότι τον αγαπάω σε όλη την ζωή μου; Κολώνια ή παπούτσια θα ήταν ωραία; Και θέλω να σας ρωτήσω όταν θα του πάρω δώρο και σκέφτηκα να τον δώσω πρώτα τον αδελφό του να το βάλει στο δέντρο τους στο σπίτι κρυφά χωρίς να το ξέρει και όταν θα ανοίξουν τα δώρα και θα δει το δικό μου θα ήταν ωραία έκπληξη; Ή από κοντά θα του δώσω; Βοήθησε με σας παρακαλώ θεία Λουκία... και ευχαριστώ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και θα προσπαθήσω να μην σε απογοητεύσω με την απάντηση μου. Φυσικά η ιδέα σου να του πάρεις ένα δώρο για τα Χριστούγεννα που να τον ευχαριστήσει είναι πολύ γλυκιά κι ωραία, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις κανένα άγχος, καθώς ό,τι κι αν του πάρεις θα το χαρεί αφού θα είναι "από χέρι".

Ανάμεσα στα δύο δώρα που έχεις υπόψη, η ιδέα των παπουτσιών δεν είναι καθόλου κακή αν βέβαια γνωρίζεις το νούμερο του κι έχεις κάποιο σχέδιο στο νου σου που ξέρεις ότι του αρέσει. Αντίθετα, η κολώνια δεν είναι είναι καλή ιδέα, ιδιαίτερα όταν θέλεις να του κάνεις ένα δώρο διαρκείας, καθώς γρήγορα τελειώνει, αφενός και αφετέρου θεωρείται γρουσουζιά να κάνεις δώρο αρώματα σε άτομα που δεν είναι συγγενείς σου -το άρωμα φέρνει χωρισμό, λένε...

Καλύτερα λοιπόν να μείνεις σε κάποιο κομμάτι που μπορεί να φορέσει, όπως τα παπούτσια που σκέφτεσαι ήδη, ένα πλεκτό πουλόβερ πολύ καλής ποιότητας, ή μια ξεχωριστή ζώνη που πιστεύεις ότι ταιριάζει με το στυλ και το γενικότερο ντύσιμο του.

Τώρα, για τον τρόπο που θα του προσφέρεις το δώρο βρίσκω εντελώς λάθος να βάλεις τον αδελφό του να το τοποθετήσει κάτω από το δέντρο ως έκπληξη για την οικογενειακή γιορτή. Βλέπεις, όσο ερωτευμένη κι αν είσαι με το αγόρι σου, εφόσον δεν είσαι μέλος της οικογένειας του μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει πολλές παρεξηγήσεις, καθώς δείχνει ότι θέλεις να επιβάλεις την παρουσία σου στους δικούς του, κάπως σαν να παρεισφρέεις ύπουλα σε μια οικογενειακή στιγμή χωρίς να είσαι καλεσμένη.

Όσο κι αν σε συμπαθούν αυτοί οι άνθρωποι το να προσπαθείς να χωθείς με αυτόν τον τρόπο ανάμεσα τους είναι τουλάχιστον... περίεργο. Αν βέβαια σε καλέσουν προσωπικά στη συγκεκριμένη γιορτή, φυσικά και μπορείς να βάλεις το δώρο σου κάτω από το δέντρο, αλλά φανερά και μάλιστα αφού θα έχεις πάρει κάποια -έστω και συμβολικά- δώρα για όλα τα μέλη της οικογένειας του αγοριού σου.

Όπως κι αν έχει, εφόσον έχεις τη δυνατότητα να τον δεις εκείνες τις μέρες είναι πολύ καλύτερα να του προσφέρεις η ίδια το δώρο σου όταν θα βρεθείτε μόνοι οι δυο σας, χωρίς να μπλέξεις μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή με την οικογενειακή εκδήλωση και τα δώρα όλων των άλλων.

Μπορεί στο βάθος του μυαλού σου να ονειρεύεσαι να γίνεις μέλος αυτής της οικογένειας, όμως δεν χρειάζεται, ούτε είναι καλό να το δείχνεις κιόλας τόσο ξεκάθαρα. Στο κάτω-κάτω άσε τίποτα και για του χρόνου, ή όπως λέει η λαϊκή σοφία "αγάλι-αγάλι το φιλί να 'χει και νοστιμάδα"...