Τι να κανω;

24.11.2014
Την πεφτει σε διαφορες μέσω Facebook. Βλέπω μηνυματα που στελνει σε κοπέλες ενώ η σχέση μας είναι τέλεια.

Καλησπέρα θεια Λουκια! Εχω στειλει πολλες διαφορα ερωτήματα αλλα δεν εχω πάρει κάποια απάντηση. Ήθελα να ρωτησω τι να κανω όταν βλεπω ότι το αγορι μου την πεφτει σε διαφορες κοπελες μέσω Facebook; Έχω τον κωδικό του και βλέπω μηνυματα που στελνει σε διάφορες κοπέλες ενώ η σχέση μας είναι τέλεια. Θέλω να μου απαντησετε γιατι είμαι σε πολύ άσχημη κατασταση.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριλία μου, προφανώς η σχέση σας δεν είναι όσο τέλεια θέλεις να πιστεύεις. Μπορεί εσύ να είσαι ερωτευμένη και ευχαριστημένη από εκείνον χοντρικά, αλλά εκείνος είναι σαφές ότι δεν είναι και τόσο, απλά βολεύεται μαζί σου και γι' αυτό ψάχνεται μήπως πετύχει κάποια καλύτερη "προσφορά" και μάλιστα χωρίς να νοιάζεται αν θα σε πληγώσει.

Είτε το κάνει από ανωριμότητα γιατί δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται τα συναισθήματα σου, είτε από ανασφάλεια για να επιβεβαιώσει τον εγωισμό του, το γεγονός ότι κυνηγάει άλλες έστω και μόνο ηλεκτρονικά δεν αλλάζει.

Σταμάτα λοιπόν να βαυκαλίζεσαι και δες την αλήθεια κατάματα: ο τύπος αυτός δεν πρόκειται να σε κάνει ευτυχισμένη, όσο κι αν εσύ ελπίζεις στο αντίθετο.

Η πιο υγιής και αποτελεσματική αντίδραση σου θα ήταν να τον χωρίσεις –εδώ και τώρα- χωρίς πολλές εξηγήσεις. Και μόνο ότι ξέρεις ότι την πέφτει σε άλλες με οποιονδήποτε τρόπο είναι επαρκής λόγος για να διακόψεις, χωρίς να δώσεις καμιά σημασία στις διαμαρτυρίες του, ή στο ότι μπορεί να σου ορκίζεται αιώνια πίστη, αφοσίωση και άμεση αλλαγή της συμπεριφοράς του.

Αν βέβαια θέλεις να τραβήξεις το πράγμα στα άκρα, μπορείς να του κάνεις κι ένα χουνέρι που θα τον τσούξει, έτσι για να πατσίσετε κατά κάποιον τρόπο: απλά άλλαξε τον κωδικό του στο Facebook μαζί με τα στοιχεία ασφαλείας για την ανάκτηση του λογαριασμού του -χωρίς να του το πεις, εννοείται- και άσε τον να τραβιέται μέχρι να καταλάβει τι συμβαίνει και να επαναφέρει το προφίλ του. Είτε σου έχει δώσει ο ίδιος τον κωδικό του τώρα, είτε τον έχεις βρει από μόνη σου δεν έχει σημασία. Το πολύ-πολύ να σου ζητήσει εξηγήσεις και να του πεις ότι δεν έχεις καμιά σχέση με το "έγκλημα" κι ότι δεν καταλαβαίνεις καν τι σου λέει και γιατί υποψιάζεται εσένα.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι προσωπικά δεν είμαι υπέρ των εκδικητικών λύσεων, καθώς σε βάζουν σε μια διαδικασία να ασχολείσαι με κάποιον που έχει αποδείξει ότι δεν το αξίζει. Το να αποχωρείς μεγαλοπρεπώς και να συνεχίζεις τη ζωή σου σοφότερη είναι πολύ καλύτερο για τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση σου και σε γλιτώνει από το να αναλώνεσαι σε αδιέξοδε καταστάσεις. Αλλά καμιά φορά μπορεί να έχει πλάκα να παίρνεις το αίμα σου πίσω και να αφήνεις τον άλλον να βράζει στο ζουμί του.