Με προδωσε -Τι να κανω;

24.11.2014
Πριν λιγο μου ελεγε τι θα κανουμε τωρα που ξεμπαρκαρα, και τωρα μου ειπε οτι δεν μπορει την αποσταση...

Γεια σου θεία Λουκια και μπραβο για την στηλη σου. Εχω δει πως απαντας και οσα λες ειναι σωστα. Σε παρακαλω θα ηθελα να ακουσεις ενα προβλημα που με απασχολει και να μου δωσης καμια συμβουλη. Ειμαι 20 χρονων ημουν 5 μηνες με μια κοπελα, αλλα επρεπε να φυγω για μπαρκο. Της ειπα να περιμενει και μου ειπε ναι, θα περιμενω επειδη σ'αγαπω και επειδη και εγω ενιωθα αισθηματα το δεχτηκα. Οταν λοιπον ηρθε η μερα να φυγω βγηκαμε μια ρομαντικη βολτα. Οταν πηγα να την αποχαιρετησω εκλαιγε παρα πολυ. Ημουν λιγο ψιλο χαλια. Λοιπον εφυγα για 5 μηνες περιπου και τηλεφωνιομασταν καθημερινα. Οταν της ελεγα αν εχουν αλλαξει αυτα που ένιωθε, μου ελεγε μην λεω βλακειες και με καθησύχαζε. Οταν ηρθε η μερα να ξεμπαρκαρω της το ειπα και εδειξε να χάρηκε στο τηλεφωνο. Την μερα εκείνη σχεδιάζαμε τι θα κανουμε. Της λεω οτι θα μπω skype να συνεχίσουμε να μιλάμε. Oταν μπήκα μου στελνει οτι θελει να χωρισουμε. Κόπηκαν τα ποδια μου. Αφου πριν λιγο μου ελεγε τι θα κανουμε τωρα που ξεμπαρκαρα, μου ειπε οτι δεν μπορει την αποσταση και μ' αγαπαει. Οταν ηρθα Ελλαδα της ειπα οτι ηθελα να μου τα πει απο κοντα, αλλα μου ελεγε ηλίθιες δικαιολογίες. Τελικα συναντηθηκαμε και τα ειπαμε. Θυμωσα μαζί της επειδη της λεω με εκανες να σε πιστεψω πραγματικα. Τον πρώτο μηνα δεν την σκεφτομουνα καθολου. Αλλα μια μερα εβαλα να δω απο περιέργεια αν εφτιαξε Facebook και πράγματι ειχε φτιάξει και ειδα οτι ηταν σε σχεση με ενα αλλο παιδι και απο τοτε νιωθω τοσο προδομένος και νιωθω οτι δεν μπορω να βρω μια κοπελα σαν εκεινη να μου συμπλήρωσει το κενο. Τι να κανω δεν θελω να την σκεφτομαι αλλα δεν μπορω. Συγνωμη αν σε κουρασα αλλα δεν εχω σε αλλον να πω το πρόβλημα μου πως γινεται να την ξεχασω; :-(

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φίλε μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και λυπάμαι που αναγκάστηκες να ζήσεις αυτή την πικρή εμπειρία. Όμως να ξέρεις, ότι θα βρεις σίγουρα ένα άλλο, καλό κορίτσι που θα φωτίσει ξανά τη ζωή σου κι αυτό θα συμβεί ακόμη πιο γρήγορα απ' ότι μπορεί να νομίζεις, αν καταλάβεις τι ακριβώς συνέβη μεταξύ σας και γιατί αυτή σου φέρθηκε τόσο σκάρτα.

Βλέπεις, ο λόγος που έχεις κολλήσει σ' αυτή τώρα είναι γιατί σε πλήγωσε αφού σε είχε οδηγήσει να πιστέψεις σε κάτι που δεν ήταν αληθινό και δεν είχε τα κότσια να σου πει την αλήθεια, όταν μιλάγατε στο τηλέφωνο από μακριά. Αν σου είχε πει την αλήθεια εγκαίρως, ότι δηλαδή την έχει κουράσει η απόσταση κι ότι είχε ανάγκη κάποιον που να είναι δίπλα της καθημερινά, ως φυσική παρουσία, σίγουρα θα είχες στεναχωρηθεί και πάλι, αλλά θα σου ήταν πολύ ευκολότερο να το ξεπεράσεις, αφού δεν θα είχες ζήσει τόσους μήνες περιμένοντας την επόμενη συνάντηση σας.

Το πιθανότερο είναι ότι εκείνη φέρθηκε έτσι γιατί νόμιζε ότι θα σε πλήγωνε περισσότερο αν σου έλεγε να χωρίσετε όσο ήσουν μακριά, ή και γιατί μπορεί να ήλπιζε πως τα συναισθήματα της θ' αλλάξουν απέναντι σου και θα μπορέσει να νιώσει ξανά αυτό που είχε νιώσει στην αρχή, πριν μπαρκάρεις. Δυστυχώς δεν της βγήκε, αλλά ψέμα στο ψέμα κάθε μέρα, δεν βρήκε το θάρρος να σου πει την αλήθεια, παρά μόνο όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και δεν θα μπορούσε πια να συνεχίσει να υποκρίνεται. Επίσης, το πιθανότερο είναι ότι σε είχε αγαπήσει και μπορεί ακόμη να σε αγαπάει και να σε εκτιμάει ως άνθρωπο, αλλά νιώθει ότι δεν αντέχει την απόσταση και έχει ανάγκη από μια άλλου είδους σχέση.

Σε όλο αυτό δεν βοήθησε καθόλου το γεγονός ότι είσαστε και οι δύο –υποθέτω- πολύ νέοι, χωρίς την εμπειρία ζωής που θα μπορούσε να σας κάνει να χειριστείτε με περισσότερη μαστοριά την όλη κατάσταση.

Επίσης, δεν βοήθησε καθόλου το ότι ο χρόνος που ήσασταν μαζί πριν μπαρκάρεις ήταν πολύ λίγος για να προλάβετε να δέσετε ως ζευγάρι και να δημιουργήσετε μαζί μια προσωπική ιστορία που θα κρατούσε ζωντανή τη φωτιά του έρωτα όσο βρισκόσασταν μακριά. Βλέπεις, πέντε μήνες χωριστά μπορεί να μην είναι τόσο πολύς καιρός αν είσαι σε μια σχέση δύο χρόνων, αλλά όταν ο καιρός που ήσασταν μαζί είναι λιγότερος από τον καιρό που ήσασταν μακριά είναι επόμενο η σχέση να μην αντέξει, ιδιαίτερα όταν εκείνος που μένει πίσω αντιμετωπίζει καθημερινά τόσους πειρασμούς.

Με άλλα λόγια, εξαρχής η σχέση σας δεν είχε τα θεμέλια για να αντέξει μια τέτοια δοκιμασία. Τόσο ο χρόνος όσο και η ηλικίες σας δούλευαν εναντίον σας. Αν μπορέσεις να το καταλάβεις και να το αποδεχτείς αυτό, τότε θα μπορέσεις και να συγχωρέσεις αυτή την κοπέλα, να πάψεις να πονάς, να την "ξεχάσεις" και να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου. Και τότε, τόσο οι επιλογές σου όσο και οι προσδοκίες σου θα είναι πολύ πιο ρεαλιστικές και θα δώσουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης στην επόμενη σχέση σου, η οποία μπορεί να μην κρατήσεις "για πάντα", αλλά μπορεί να κρατήσει περισσότερο κι όταν τελειώσει, αν τελειώσει, να αφήσει πίσω της λιγότερη πικρία και περισσότερες ευχάριστες αναμνήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ