Τρια χρονια μυκητες

25.11.2014
Υπεθετα οτι ειναι κολπιτιδα και ετσι πηγαινα σε φαρμακεια και επαιρνα διαφορες αντιβιωσεις.

Γεια σου Λουκια! Συγνωμη για την ενοχληση... απλα εχω ενα θεμα. Εδω και τρια χρονια περιπου ταλαιπωρουμαι απο μυκητες στον κολπο (Candida Albicans). Τα πρωτα χρονια δεν ηξερα τι ειχα. Αλλα συμφωνα με τα συμπτωματα υπεθετα οτι ειναι κολπιτιδα και ετσι πηγαινα σε φαρμακεια και επαιρνα διαφορες αντιβιωσεις. Και για μυκητες και για βακτηρια. Ομως τα συμπτωματα δεν μου περναγαν. Πριν δυο μηνες περιπου εκανα εξεταση κολπικου υγρου και εβγαλε οτι εχω μυκητες τελικα και μου γραψε ο γυναικολογος κατι χαπια και κατι υποθετα. Δεν μου περασε και μετα μου εδωσε και αλλη αντιβιωση. Την τελειωσα πριν δυο βδομαδες αλλα τα συμπτωματα ακομα δεν εχουν περασει. Δεν ξερω τι να κανω. Εχω κουραστει.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αθηνά μου, όπως καταλαβαίνεις ήταν μεγάλο λάθος να προσπαθήσεις να αυτοθεραπευτείς, χωρίς καν να ξέρεις τι ακριβώς έχεις. Αυτή τη στιγμή έχεις αναπτύξει ευαισθησία στους μύκητες και δεν θα είναι εύκολο να απαλλαγείς από αυτούς.

Να ξέρεις επίσης ότι τα αντιβιοτικά δεν βοηθάνε στους μύκητες. Αντίθετα είναι μια από τις αιτίες που αναπτύσσουμε μύκητες και γι' αυτό εσύ ειδικά θα πρέπει να την αποφεύγεις όσο γίνεται, εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο όταν αντιμετωπίζεις πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τώρα, πρέπει να κάνεις ξανά καλλιέργεια κολπικού υγρού και να ζητήσεις να σου κάνουν τεστ ευαισθησίας στις κοινές θεραπείες που κυκλοφορούν και με βάση αυτό το αποτέλεσμα να συμβουλευτείς έναν γυναικολόγο -τον ίδιο ή άλλον- αφού του εξηγήσεις τι έχει προηγηθεί. Διαφορετικά δεν θα δεις φως.

Πιθανόν να χρειαστεί να ακολουθήσεις αντιμυκητική θεραπεία από το στόμα (όχι μόνο με κολπικά υπόθετα) και για αρκετό διάστημα, αφού το πρόβλημα έχει εγκατασταθεί για τα καλά στον οργανισμό σου. Ταυτόχρονα, θα σε ανακουφίσει να κάνεις κολπικές πλύσεις με διάλυμα μαγειρικής σόδας (1 κουταλιά σε 1 κούπα χλιαρό νερό), δύο φορές την ημέρα. Αυτό όμως αφού κάνεις την καλλιέργεια, για να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

Τέλος, φρόντισε να ελέγχεις τα φάρμακα που σου δίνουν για να ξέρεις τι ακριβώς παίρνεις και για ποιο λόγο. Δεν είναι όλα τα χάπια που μας δίνουν οι γιατροί αντιβίωση.