Μανα και κορη

03.12.2014
Θελω να μιλησω στην μητερα μου για τις σχεσεις και το σεξ, ετσι απλα για να μου δωσει την γνωμη της

Γεια σας! Ειμαι 14 προς 15 και βρισκομαι σε μια σχεση εδω και σχεδον ενα μηνα. Δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο. Απλως αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι πως, εχω διαβασει σε πολλα αρθρα και πιστευω πως ειναι καλο σε μια ορισμενη ηλικια οι γονεις να μιλανε για καποια συγκεκριμενα πραγματα με τα παιδια τους (αναλογα το παιδι, οι κορες με τις μητερες και οι γιοι με τους πατεραδες). Αυτο που θελω να πω ειναι πως εχω φτασει σε μια ηλικια που αρχιζω και σκεφτομαι τετοια και ηθελα να ρωτησω, αν θελω να μιλησω στην μητερα μου για τις σχεσεις και το σεξ, ετσι απλα για να μου δωσει την γνωμη της και τις συμβουλες τις ως μεγαλυτερη και εμπειρη, πως θα μπορεσω να την ρωτησω χωρις να νιωσω αβολα και να ερθω και εγω και εκεινη σε δυσκολη θεση; Ευχαριστω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγάπη μου, σ' αυτά τα θέματα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εισαγωγές. Αρκεί να τη ρωτήσεις πώς ήταν οι σχέσεις αγοριών και κοριτσιών όταν ήταν εκείνη στην ηλικία σου κι ανάλογα με το πόσο άνετη θα είναι η απάντηση της, να συνεχίσεις να τη ρωτάς πιο συγκεκριμένα.

Εννοείται ότι δεν θ' αρχίσεις με ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, αλλά από πιο ανώδυνα θέματα, όπως το αν έβγαιναν με αγόρια, που πηγαίνανε, πώς διασκεδάζανε κ.λπ. Έτσι σιγά-σιγά μπορείς να φτάσεις και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, όπως το αν εκείνη είχε αγόρι, πώς ένιωθε για εκείνον κ.λπ.

Επίσης εννοείται ότι δεν θα της υποβάλεις μεμιάς όλες τις ερωτήσεις ή μπροστά σε άλλους, αλλά θα αξιοποιείς τις στιγμές που θα είσαστε μόνες οι δυο σας, δεν θα την πιέζεις να σου πει πράγματα που δεν θέλει και θα κρατάς πάντα για τον εαυτό σου όσες πληροφορίες μοιραστεί μαζί σου.

Αν ας πούμε τη ρωτήσεις πώς γνώρισε τον πατέρα σου κι αν είχε ερωτευτεί κάποιον άλλον πιο πριν, μπορεί να σου πει λεπτομέρειες που δεν θα έλεγε σε εκείνον κι αυτό πρέπει να είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις και να το σεβαστείς.

Γενικότερα, όλα εξαρτώνται από το πόσο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος είναι η μητέρα σου και πόσο διατεθειμένη είναι να δώσει και μια φιλική διάσταση στη σχέση σας πέρα από εκείνη γονιού/παιδιού.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πιστεύω ότι έχεις να κερδίσεις πολλά αν την καταφέρεις να σου εμπιστευτεί προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή της κι αυτό θα είναι ευκολότερο να το πετύχεις αν της δείξεις ότι αντιμετωπίζεις κι η ίδια με σοβαρότητα τα θέματα της καρδιάς και ότι δεν έχεις ξεμυαλιστεί από τ' αγόρια.