Περιοδος και επαφες

02.12.2014
Τώρα πάλι είναι να βρεθούμε και θα μου έρθει περίοδος. Βοήθεια, τι να κάνω;

Καλησπέρα θεία Λουκία! Είμαι 17 χρονών και έχω μια ολοκληρωμένη σχέση. Με το αγόρι μου δεν βρισκόμαστε συχνά λόγω απόστασης αλλά και υποχρεώσεων. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ έχω αρκετά μικρό κύκλο (περίπου 23 μέρες) κι έτσι κάθε φορά που καταφέρνουμε επιτέλους να βρεθούμε συμπίπτει με την περίοδο μου. Αυτό συμβαίνει τους τελευταίους 2 μήνες. Τώρα πάλι είναι να βρεθούμε και θα μου έρθει περίοδος. Βοήθεια, τι να κάνω; Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθυστερήσω την περίοδο μου; Μπορώ να κάνω σεξ ενώ έχω περίοδο; Κι αν ναι πώς μπορώ να αποφύγω το να γίνουν όλα χάλια και να πρέπει να πλένω σεντόνια σε ξένο σπίτι;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φυσικά και μπορείς να κάνεις σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, με την προϋπόθεση βέβαια να το θέλετε και οι δύο, να είστε και οι δύο καθαροί από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις και να ακολουθείτε πιστά τους κανόνες υγιεινής για τη σεξουαλική επαφή, ήτοι: ούρηση, πλύσιμο με χλιαρό νερό και μαλακό σαπούνι και προσεκτικό σκούπισμα και για τους δύο πριν και μετά την πράξη.

Από εκεί και πέρα για να προστατέψεις τα σεντόνια, μπορείς να βάλεις από κάτω σου διπλωμένη στα δύο μια μεγάλη απορροφητική πετσέτα λουτρού ή θαλάσσης σε σκούρο χρώμα που να απλώνεται από την περιοχή της μέσης σου μέχρι πάνω από τα γόνατα σου, η οποία θα απορροφήσει οποιαδήποτε διαρροή και θα σε γλιτώσει από περιττούς μπελάδες. Προσέξτε βέβαια να διατηρείτε την πετσέτα σταθερά από κάτω σας, καθώς με τις αλλαγές στάσεων και την τριβή έχει την τάση να μετακινείται.

Φρόντισε λοιπόν να έχεις μαζί σου μια τέτοια πετσέτα (που θα πλύνεις μετά στο σπίτι σου, κανονικά στο πλυντήριο) μαζί με μικρότερη πετσετούλα (τύπου προσόψιο για το τοπικό σκούπισμα) μερικά μωρομάντηλα που πάντα είναι χρήσιμα, καθώς και έξτρα σερβιέτες ή ταμπόν και θα είσαι μια χαρά.

Κατά τα άλλα, να ξέρεις ότι το σεξ μπορεί να σε ανακουφίσει από τους πόνους της περιόδου, αλλά και ότι από την 3η μέρα και μετά είναι εξίσου επίφοβο για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ειδικότερα στη δική σου περίπτωση, με κύκλο 23 ημερών θα πρέπει να προσέχεις ούτως ή άλλως πάρα πολύ από την 5η μέρα μέχρι και την 15η μέρα.

Όσο για το να καθυστερήσεις την περίοδο σου, είναι κάτι εφικτό με την κατάλληλη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών αλλά δεν πρόκειται να επεκταθώ εδώ, καθώς πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο να χαλάσεις τον κύκλο σου για έναν τέτοιο λόγο.