Σιδεράκια

06.12.2014
Σε λίγο καιρό θα βάλω σιδεράκια και υπάρχει ένα αγόρι που του αρέσω και μου αρέσει και μάλλον πάει να γίνει σχέση. Πρέπει να του το πω;

Γεια σου θεία Λουκία!έχω μια απορία. Σε λίγο καιρό θα βάλω σιδεράκια και υπάρχει ένα αγόρι που του αρέσω και μου αρέσει και μάλλον πάει να γίνει σχέση. Πρέπει να του το πω να το ξέρει; Γιατί σκέφτομαι πως ίσως μετά δεν του αρέσω και ξενερώσει. Να πω πως είμαι 21.. :/

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να του πεις κάτι και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό. Πρώτα απ' όλα δεν έχετε κάτι ήδη ώστε να του δίνεις λογαριασμό για τα μελλοντικά σχέδια σου, πόσο μάλλον όταν αυτά τα σχέδια δεν έχουν καμιά σχέση με τη συναισθηματική σου κατάσταση. Έπειτα, τα σιδεράκια μόνο κατ' όνομα είναι πια σιδεράκια, αφού όπως είναι διάφανα, σχεδόν δεν φαίνονται και μάλιστα κάποιοι μπορεί να τα βρίσκουν και χαριτωμένα σε μια τόσο νέα κοπέλα όπως εσύ. Τρίτον, αν υποθέσουμε ότι όντως κάνετε σχέση και εκείνος ξενερώσει, τότε τα σιδεράκια θα σε έχουν προστατεύσει από το να μπλέξεις χειρότερα με έναν κάφρο.

Γιατί βέβαια, αν κάποιος θέλει και αξίζει να κάνει σοβαρή σχέση μαζί σου πρέπει να είναι έτοιμος να σε δεχτεί, να σε εκτιμήσει και τελικά να σε αγαπήσει ακριβώς όπως είσαι –με τα θετικά και τα αρνητικά σου- κι όχι να περιμένει να ταιριάξεις σε συγκεκριμένες προδιαγραφές που μπορεί να έχει πλάσει στο κεφάλι του.

Επιπλέον, το να του πεις κάτι τέτοιο δείχνει μεγάλη ανασφάλεια από την πλευρά σου, αφού θα είναι σαν να τον βάζεις σε θέση κριτή και να δίνεις στη γνώμη του περισσότερη βαρύτητα από αυτή που θα έπρεπε να έχει.

Τέλος, οφείλω να σου πω ότι αυτή η περίσταση είναι μια καλή αφορμή για να σου διδάξει κάτι για τις ισορροπίες που πρέπει να κρατάμε σε μια σχέση όταν θέλουμε να λειτουργήσει. Καθώς όσο σημαντική είναι η ειλικρίνεια, η ανοικτή επικοινωνία και η αφοσίωση στο έτερον μας ήμισυ, εξίσου σημαντικά είναι η αυτονομία, ο αυτοσεβασμός και η αυτοπεποίθηση μας προκειμένου εκείνος να συνεχίσει να μας έχει σε εκτίμηση.