Mε βαρεθηκε;

09.12.2014
Η ποιοτητα ειναι εξαιρετικη αλλα θα ηθελα να το επιδιωκει περισσοτερες φορες απο 2 η 3 την εβδομαδα...

Καλησπερα. Με το αγορι μου συγκατοικουμε 1 μιση χρονο τωρα και τα παμε πολυ καλα, περα απο τα οικονομικα προβληματα που αντιμετωπιζουμε. Το προβλημα για μενα βρισκεται στο σεξουαλικο κομματι της σχεσης μας, οσον αφορα τη συχνοτητα. Η ποιοτητα ειναι εξαιρετικη αλλα θα ηθελα να το επιδιωκει περισσοτερες φορες απο 2 η 3 την εβδομαδα. Συνεχεια τσακωνομαστε και υποστηριζει οτι δεν εχει παντα ορεξη γιατι κουραζεται πολυ στη δουλεια, εχει αγχος για τα χαλια οικονομικα μας και θα ηθελε κ εγω να παιρνω περισσοτερες πρωτοβουλιες. Εγω εχω στο μυαλο μου οτι τα αρσενικα θελουν συνεχεια σεξ σε καθε ευκαιρια κ απο συζητησεις με φιλες μου. Π.χ η φιλη μου μου λεει οτι ο αντρας της συνεχεια θελει χωρις αυτη να τον προκαλει. Μηπως το εχω δει λαθος και φταιω εγω που τον πρηζω; Ομως δεν ειναι φυσιολογικο που το θελω καθημερινα; Το ιδιο δεν επρεπε να θελει κ αυτος; Ευχαριστω πολυ. Θα το εκτιμουσα αν μου απαντουσατε.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σόφι μου, πρώτα απ' όλα να πούμε ότι δεν υπάρχουν "πρέπει" ως προς τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Όλα εξαρτώνται από τη λίμπιντο του καθενός, δηλαδή την ερωτική του διάθεση. Όμως το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι και οι δύο να είναι ευχαριστημένοι από τον μέσο όρο της συχνότητας και της ποσότητας.

Απ' ότι καταλαβαίνω με βάση αυτά που μου λες, εσύ είσαι ικανοποιημένη ως προς την ποιότητα και εν μέρει προς την ποσότητα. Άρα το πρόβλημα σου ξεκινάει από την ανασφάλεια που νιώθεις μήπως εκείνος δεν σε θέλει κι από τις φιτιλιές που σου βάζει η φίλη ότι –δήθεν, αφού δεν ξέρουμε πόσο αλήθεια είναι- ο άντρας την κυνηγάει ολημερίς κι ολονυχτίς.

Από την άλλη, πρέπει να ξέρεις ότι σε μια σταθερή, μακροχρόνια σχέση η συχνότητα του σεξ επηρεάζεται από διάφορους εξωτερικές συνθήκες που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν από τον βαθμό της επιθυμίας του κάθε συντρόφου. Για να στο πω αλλιώς το να κάνετε σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά φυσιολογικό μετά από έναν χρόνο συμβίωσης, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν και είναι λογικό να μην περισσεύει χρόνος ή διάθεση.

Νομίζω λοιπόν, ότι ο προβληματισμός σου δεν έχει ουσιαστική βάση, αφού η εκδήλωση της ερωτικής επιθυμίας σου "για πιο συχνό σεξ" έχει να κάνει με την επιβεβαίωση που θέλεις να πάρεις από τον σύντροφο σου, όχι γιατί πραγματικά την έχεις ανάγκη αλλά γιατί θεωρείς ότι "έτσι είναι το σωστό". Δηλαδή δεν μιλάμε για πραγματική ερωτική επιθυμία, αλλά για επιθυμία επιβεβαίωσης.

Κάτι τέτοιο είναι άδικο και για τους δυο σας και υποβαθμίζει τη σχέση σας. Αν έχεις όντως λόγους να αμφιβάλεις για την αφοσίωση του, τότε θα πρέπει να τους εντοπίσεις και να τους συζητήσεις μαζί του. Αν όμως όλη σου η ανασφάλεια πηγάζει από τη σύγκριση που κάνεις στο μυαλό σου με βάση αυτό που νομίζεις ότι συμβαίνει στο κρεβάτι ανάμεσα στα άλλα ζευγάρια, καλύτερα να αλλάξεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου και να προσγειωθείς στην πραγματικότητα, γιατί τότε δεν σου φταίει ο σύντροφος σου.