Απεξάρτηση από ίντερνετ, αλλά πως;

02.01.2015
Aν πάω να κάνω αποτοξίνωση για κάποιες μέρες, με πιάνει τόση δυνατή επιθυμία που ξαναβλέπω και αυνανίζομαι πάλι. Αυτό με επηρεάζει και στην προσωπική μου ζωή...

Γεια, έχω ένα πρόβλημα που απλά δεν τολμάω να το πω σε γιατρό και οι φίλοι μου απλά με κοροϊδεύον αν τους πω.
Είμαι νέος άντρας, 24 χρονών, δεν έχω κοπέλα, και από τα πρώτα έτη του πανεπιστημίου έχω εθιστεί στα πορνό.
Δεν ξέρω πως να σταματήσω, και αν πάω να κάνω αποτοξίνωση για κάποιες μέρες, με πιάνει τόση δυνατή επιθυμία που ξαναβλέπω και αυνανίζομαι πάλι. Αυτό με επηρεάζει και στην προσωπική μου ζωή, αφού γίνομαι πολύ εθισμένος στις γυναίκες, και δεν μπορώ να σταματάω να σκέφτομαι το σεξ, και όταν κοιτάζω κάποια κοιτάζω συνέχεια συγκεκριμένα σημεία στο σώμα της, που απ΄ ότι κατάλαβα είναι επιθετικό για αυτές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να το σταματήσω αυτό, έχει γίνει εθισμός και δεν ξέρω τι να κάνω για να ξανακερδίσω την φυσιολογική ζωή που είχα μικρότερος.
Το λέω αυτό τόσο βαριά, γιατί αυτή η τόσο έντονη επιθυμία από τα πορνό, με έχει κάνει ακόμα και να κάνω άσχημα πράγματα σε γυναίκες έξω, όπως το να μιλήσω άσχημα, να φλερτάρω άσχημα ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας, να αυνανίζομαι από την τσέπη μου σε δημόσιο χώρο ή στη θάλασσα κοιτώντας μια γυναίκα... δεν ελέγχω τον εαυτό μου και νιώθω ότι κάνω πολύ άσχημα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω, και αυτό γίνεται από τα πορνό, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τι να κάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νίκο μου, πρώτα απ' όλα θα σου ευχηθώ Καλή Χρονιά με υγεία, χαρές και επιτυχίες στους στόχους σου!

Στο θέμα σου τώρα πρέπει να σου πω ότι το πρώτο, πιο δύσκολο και πιο σημαντικό βήμα όταν αντιμετωπίζουμε ένα ψυχολογικό πρόβλημα είναι να το αναγνωρίσουμε και να το αποδεχτούμε. Αυτό σημαίνει ότι γράφοντας μου, έχεις κάνει ήδη αυτό το τόσο σοβαρό ξεκίνημα κι ότι το μόνο που σου λείπει είναι ο τρόπος.

Δεδομένου λοιπόν ότι δυσκολεύεσαι να επιβληθείς στον εαυτό σου, όπως είναι αναμενόμενο σε κάθε εθισμό (αλλιώς δεν θα ήταν εθισμός), πιστεύω ότι η πιο αποτελεσματική επιλογή είναι να απευθυνθείς στους ειδικούς, οι οποίοι έχουν τον τρόπο και ξέρουν τα κόλπα για να σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Καθώς όμως δεν ξέρω σε ποια περιοχή ζεις και ποιες υπηρεσίες υπάρχουν διαθέσιμες κοντά σου για κάτι τέτοιο, θα σου συστήσω να ξεκινήσεις από τη μη κυβερνητική οργάνωση Μαζί, η οποία μπορεί να σε κατευθύνει στην προσπάθεια σου να επιλέξεις τον πιο κατάλληλο φορέα για σένα.

Για να κάνεις μια αρχή, καλό είναι να ξέρεις ότι από τις πιο αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για ενήλικες είναι αυτή του 18 Άνω, η οποία προσφέρει με επιτυχία δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε ανθρώπους με προβλήματα εξαρτήσεων κάθε είδους εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Μην διστάσεις λοιπόν να επισκεφτείς τους παραπάνω συνδέσμους και να ζητήσεις την υποστήριξη τους, η οποία δίνεται με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια, για να μην ανησυχείς ότι κάποιος μπορεί να μάθει ή να χλευάσει την περίπτωση σου.

Να θυμάσαι ότι όλα παλεύονται όταν το αποφασίσεις κι ότι όπως ακριβώς έμπλεξες σ' αυτή την περιπέτεια, έτσι ακριβώς μπορείς και να ξεμπλέξεις.