Διαζύγιο

15.01.2015
Δεν αισθανεται τιποτα πλεον για μενα λεει. Προτεινε να μεινουμε συμβατικα μαζι για χαρη των παιδιων,να μην αλλαξουν περιβάλλον...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Εχουμε πει να χωρισουμε. Πηγαμε σε δικηγορους κανεις μας ομως μεχρι τωρα δεν εκανε το επομενο βημα: αιτηση διαζυγιου... Δεν αισθανεται τιποτα πλεον για μενα λεει. Προτεινε να μεινουμε συμβατικα μαζι για χαρη των παιδιων,να μην αλλαξουν περιβάλλον κι ο καθενας μας να κανει τη ζωη του. Ειμαι σιγουρη οτι εχει αλλη (κινητο που το κουβαλαει συνεχεια πανω του ακομη και οταν κοιμαται, φευγει απο το σπιτι μεταμεσονυχτιες ωρες και γυριζει σχεδον ξημερωματα). Όταν ομως του λεω οτι θα παρω τα παιδια και θα φυγω γινεται εξαλλος και με απειλει. Χτες προτεινε να φυγει εκεινος. Τα παιδια αν και μικρα εχουν καταλαβει, τους εχει μιλησει κι εκεινος για τα προβληματα που εχουμε. Ο μεγαλος γιος μου μου ζητα να κανω υπομονη και να μην του δινω σημασια. Να μην φυγει κανεις απο το σπιτι μπας και συνετιστει. Τι να κανω; Ειμαι σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση. Ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητή μου, είναι φυσικό να είσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με όλα αυτά που γίνονται στη προσωπική σου ζωή. Όμως, τα πράγματα δεν πρόκειται ν' αλλάξουν αν δεν πάρεις η ίδια μια απόφαση για τη ζωή σου, την οποία να εφαρμόσεις ανεξάρτητα από το τι θέλουν ο σύζυγος και και τα παιδιά σου. Το ζητούμενο είναι τι θέλεις εσύ για σένα, δεδομένου ότι ο γάμος σου δεν έχει προοπτική να αποκατασταθεί.

Προφανώς εκείνος δεν θέλει να ξεβολευτεί, καθώς φαίνεται ότι η παράλληλη σχέση που -σίγουρα- έχει δεν είναι κάτι αξιόλογο, ικανό να τον κάνει να ξεσπιτωθεί. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι ώρες που κινείται, αφού αυτές τις ώρες, κατά κύριο λόγο δεν κυκλοφορούν στους δρόμους σοβαρές και αξιόλογες γυναίκες για ν' ανοίξεις σπίτι.

Εξίσου προφανώς, τα παιδιά σου δεν θέλουν να ξεβολευτούν ούτε αυτά, γιατί παιδιά είναι, δεν ξέρουν τι θα πει διαζύγιο και το άγνωστο τα τρομάζει ακόμα περισσότερο από εμάς.

Ωστόσο, μια ζωή εγγυημένα δυστυχισμένη για σένα θα έπρεπε να σε τρομάζει περισσότερο από την προοπτική του διαζυγίου. Αντίθετα, αν είσαι χωρισμένη αλλά ήρεμη, ακόμα κι αν δεν βρεις αργότερα έναν νέο σύντροφο με τον οποίο να είσαι καλά, θα νιώθεις πολύ καλύτερα και τα παιδιά σου θα είναι καλύτερα, αφού δεν θα έχεις όλες αυτές τις αγωνίες να σε βασανίζουν.

Τώρα αν εκείνος θέλει να φύγει από το σπίτι, ακόμα καλύτερα για όλους σας, γιατί θα ήταν όντως προτιμότερο για τα παιδιά σας να μην αλλάξουν περιβάλλον.

Ουσιαστικά από εσένα εξαρτώνται όλα αυτά και από κανέναν άλλον. Καταλαβαίνω ότι η απόφαση που καλείσαι να πάρεις αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη και θα έχει κόστος όποια κι αν είναι. Ωστόσο, είναι μια από τις πολλές στιγμές που δεν γίνεται να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους. Αντίθετα, προσπαθώντας να τους ευχαριστήσεις όλους, καταπιέζοντας τον εαυτό σου, θα καταλήξετε όλοι μαζί δυστυχείς για πολύ περισσότερο και θα δώσετε και το λάθος πρότυπο στα παιδιά σας για το τι σημαίνει γάμος και προσωπική ευτυχία.