Είμαι σε απόγνωση!

14.01.2015
Σαν χαζή δέχτηκα και πήγαμε σπίτι μου, κάναμε one night stand και μου είπε θα σε περιμένω στην πόλη όπου σπουδάζω. Εντωμεταξύ δεν ανταλλάξαμε τηλέφωνα, τίποτα, μόνο Facebook

Θεια Λουκία Καλησπέρα. Είμαι 20 χρονών και είμαι ένα πολύ εμφανισιμο κορίτσι που πάντα τα βλέμματα πάνε πάνω μου. Πριν 2 μερρες πήγα σε ένα club και μου άρεσε ένα παιδί. Η φίλη μου πήγε κ του είπε ότι θέλει να βγούμε φωτογραφίες και ότι έχω ερωτευτεί το χαμόγελο του. Αυτός με χαρά ήρθε έκατσε μαζί μου κ βγήκαμε φωτογραφίες πιάσαμε την κουβέντα, μου πρότεινε να πάμε αλλού και μετά σπίτι μου. Την επόμενη μέρα έφευγε για σπουδές. Εγώ σαν χαζή δέχτηκα και πήγαμε σπίτι μου κάναμε one night stand και μου είπε θα σε περιμένω στην πόλη όπου σπουδάζω. Εντωμεταξύ δεν ανταλλάξαμε τηλέφωνα, τίποτα, μόνο Facebook αλλά δεν έχουμε γίνει φίλοι. Θέλω τόσο πολύ να του στείλω μήνυμα είμαι ερωτευμένη, νιώθω σαν πορνη μετανιωσα για την πράξη μου αυτή και δεν θέλω να έχει αυτήν την εντύπωση για εμένα. Θέλω τόσο πολύ να του στείλω ένα μήνυμα στο Facebook έστω. Δεν ξέρω τι να του πω, ούτε πως να του το πω και αν πρέπει να του στείλω. Γνώμη δικιά μου μια ζωή την έχουμε ας ρισκάρουμε για αυτά που θέλουμε. Θέλω την άποψη σας ευχαριστώ πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νατάσα μου, για προσγειώσου λίγο, τι τηλέφωνα ν' ανταλλάξετε; Αφού ο άνθρωπος έφευγε όπως είπες και τα τηλέφωνα ή τα τηλεφωνικά μηνύματα κοστίζουν. Το Facebook είναι υπέρ-αρκετό για να κρατήσετε επαφή, αν μέσα από αυτά που θα δεις στο προφίλ του επιμένεις ότι θα ήθελες να τον γνωρίσεις καλύτερα.

Γιατί βέβαια, το γεγονός ότι τον είδες βράδυ σε ένα κλαμπ και σου γυάλισε, δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να σου αρέσει και στο φως της ημέρας, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ακριβώς γι' αυτό καλό είναι να μην προτρέχεις και να μην βιάζεσαι να χαρίζεις την καρδιά σου σε κάποιον όταν δεν τον γνωρίζεις καθόλου, πόσο να δηλώνεις "ερωτευμένη". Μην τρελαθούμε κιόλας! Τσιμπημένη, το καταλαβαίνω, αλλά το ερωτευμένη προϋποθέτει έναν πολύ μεγαλύτερο βαθμό γνωριμίας και συναισθηματικής εμπλοκής από μια σχέση της μιας βραδιάς.

Πέρα απ' αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί νιώθεις "σαν πόρνη". Αν περίμενες κάποιο υλικό ή ηθικό αντάλλαγμα προκειμένου να κάνεις σεξ μαζί του, θα το καταλάβαινα. Όμως, αφού τον ήθελες και σε ήθελε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Βλέπεις στη ζωή υπάρχουν και οι ευκαιριακές σχέσεις που έχουν κι αυτές τις χάρη τους όταν προκύπτουν την κατάλληλη στιγμή. Κι εφόσον είσαι ελεύθερη και σου δόθηκε η ευκαιρία να κάνεις έρωτα με ένα ελκυστικό αγόρι, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να νιώθεις άσχημα γι' αυτό, άσχετα με το αν αυτή η γνωριμία θα έχει κάποια συνέχεια.

Πρακτικά μιλώντας τώρα, πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνεις στην άκρη τον ναρκισσισμό σου, να πάψεις να βλέπεις τον εαυτό σου μόνο ως "πολύ εμφανίσιμο κορίτσι" που τραβάει τα βλέμματα και ν' αρχίσεις να τον βλέπεις σαν κοπέλα με προσωπικότητα και ενδιαφέροντα που τολμάει να κατέβει από βάθρο της για να διεκδικήσει αυτό που θέλει, ακόμα και με το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρει. Γιατί, αυτό που σε απασχολεί κυρίως αυτή τη στιγμή είναι μην τυχόν κι εκείνος δεν ανταποκριθεί στην προσέγγιση σου. Όμως, δεν είσαι κι από ζάχαρη για να λιώσεις με την πρώτη ψιχάλα. Ακόμα κι αν εκείνος δεν ανταποκριθεί δεν έχεις και τίποτα να χάσεις, αφού καλά πέρασες εκείνη τη νύχτα αλλά όσο βρίσκεστε μακριά δεν μπορεί να σου προσφέρει και πολλά από ερωτική άποψη. Το πολύ πολύ να τον επισκεφτείς εκεί που είναι και να περάσετε και πάλι καλά για κάποιες μέρες.

Φυσικά, δεν θα μάθεις ποτέ τι δυναμικό και τι εξέλιξη μπορεί να έχει στην πραγματικότητα αυτή η γνωριμία αν δεν του κάνεις αίτημα φιλίας. Όσο για το μήνυμα που θα του στείλεις, αφού σε δεχτεί, δεν χρειάζεται να είναι κάτι συναρπαστικό. Ένα, "πώς πάει" ή "πότε θα τα ξαναπούμε;", αρκεί για να δώσει αφορμή για κουβέντα αν υπάρχει η ίδια διάθεση από την πλευρά του.

Κάνε λοιπόν την κίνηση σου κι ό,τι ήθελε προκύψει. Σιγά το ρίσκο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ