Τι να κάνω;

22.01.2015
Με έκανε να νιώθω αμήχανα. Απο την μια χαιρόμουν ενώ απο την άλλη ένιωθα άσχημα για την φίλη μου στην οποία δεν έδινε τόση σημασία.

Θεία λουκια χρειάζομαι την βοήθεια σου. Όλα ξεκίνησαν πριν δυο εβδομάδες. Μια πολυυυ καλή μου φίλη άρχισε να μου μιλάει για εκείνη και μου είπε πως τώρα τελευταία έχει αρχίσει να της αρέσει ένα παιδι ένα χρόνο μεγαλύτερος. Μου μίλαγε συχνά για αυτόν και μου πρότεινε να βγούμε όλοι μαζί για να τον γνωρίσω. Εγώ δέχτηκα και την επόμενη βδομάδα βγήκαμε. Είμασταν εγώ η φίλη μου αυτός που της αρέσει και άλλοι δυο φίλοι της. Στην αρχή δεν μιλάγαμε πολύ μιας και ντρεπόμουν. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια βόλτα και να πάμε να φάμε μετά. Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε απο την πρώτη κιόλας στιγμή που τους είδα, άρχισε δηλαδή να νου αρέσει αυτός που άρεσε και στην φίλη μου. Καθώς μιλάγαμε όλοι μαζί σαν παρέα εγώ και ο Κώστας (έτσι τον λένε ) ερχόμασταν όλο και πιο κοντά. Άρχισε να με ρωτάει πράγματα για τον εαυτό μου πχ. Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω , που μένω , ενδιαφέροντα και χόμπι. Αυτά λέγαμε μέχρι να βρούμε που θα κάτσουμε . Όταν βρήκαμε αυτός έκατσε απέναντι μου και δίπλα στην φίλη μου. Συνεχίσαμε να μιλάμε αλλά αυτή τη φορά κοιταζομασταν στα μάτια κάτι που και για τους δυο μας ήταν δύσκολο (ξέχασα να αναφέρω πως είναι και αυτός πολύ ντροπαλός). Είχε καρφώσει το βλέμμα του πάνω μου και με έκανε να νιώθω αμήχανα. Απο την μια χαιρόμουν ενώ απο την άλλη ένιωθα άσχημα για την φίλη μου στην οποία δεν έδινε τόση σημασία. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι να φυγουμε. Το άλλο πρωί μίλησα με την φίλη μου και με ρώταγε πως μου φάνηκαν τα παιδιά και αν μου άρεσε ο Κώστας εγώ της είπα πως ήταν όλοι ωραίοι αλλά ο Κώστας είναι δικός της. Μετά απο λίγες ώρες τους βρήκα στο φβ και τους έκανα αίτημα . Με δέχτηκαν μετά απο πολύ ώρα και ο Κώστας μου έστειλε. Δεν είπαμε τίποτα το σπουδαίο. Σήμερα κανονίσαμε να ξαναβγούμε όλοι μαζί . Αυτό που θέλω είναι να δω αν αξίζει για να προχωρήσω αλλά είναι στην μέση η φιλία (δεν της έχω πει πως μου αρέσει ο Κώστας ). Εσύ τι μου προτεινεις να κάνω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για την τόσο μεγάλη ιστορία μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δήμητρα μου, αν θέλεις να κρατήσεις τη φιλία σου με αυτή την κοπέλα θα πρέπει να κόψεις τα πολλά-πολλά με τον Κώστα. Αυτό σημαίνει θα πρέπει να πάψεις να του μιλάς στο Facebook και να κρατήσεις μαζί του μόνο όποια επαφή έχετε μέσω της φίλης σου. Ούτε μηνύματα, ούτε κουβεντούλες, ούτε τίποτα.

Πρώτον, εκείνη έχει δηλώσει σαφώς το ενδιαφέρον της πρώτη και πριν καν τον γνωρίσεις εσύ, δηλαδή τον έχει "καπαρώσει" κι αν "απλώσεις χέρι" επάνω του είναι η μεγαλύτερη προδοσία που μπορεί να κάνεις απέναντι της, σύμφωνα με τον άγραφο κώδικα της γυναικείας φιλίας.

Έπειτα, το γεγονός ότι εκείνος σου έχει δώσει κάποια προσοχή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σε φλερτάρει. Μπορεί απλά να θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα μόνο και μόνο γιατί είσαι φίλη της κοπέλας που τον ενδιαφέρει και είναι εντελώς λάθος να καλλιεργείς στο μυαλό σου οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

Άλλωστε, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι εκείνος ενδιαφέρεται για σένα περισσότερο απ' ότι για τη φίλη σου, θα πρέπει πρώτα οι δυο τους να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση μεταξύ τους και μόνο αν σου επιτρέψει η φίλη σου κι αφού το συζητήσετε ανοιχτά, να σκεφτείς έστω ότι μπορεί να έκανες κάτι μαζί του ίσως, μπορεί, αλλά μπορεί και όχι.

Συνοψίζοντας, μην κάνεις και μην σκέφτεσαι καν αυτά που δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Είναι τόσο απλό.